Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Οκτωβρίου 2022

Τριήμερα σεμινάρια επιχειρηματικότητας στη Λευκάδα από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της δράσης «Εκπαιδευτικές δράσεις για την αξιοποίηση, προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων», διοργανώνει εξαήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο.

Τόπος και Ημερομηνία Διεξαγωγής

Τα Σεμινάρια θα διεξαχθούν στην Λευκάδα σε δύο συνεχόμενα τριήμερα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή): 2/5/2014 – 3/5/2014 – 4/5/2014 και 9/5/2014 – 10/5/2014 – 11/5/2014.

Στόχος του σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων στα Επτάνησα προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μάρκετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και την αύξηση της έντασης της γνώσης (μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας) στην τοπική παραγωγή. Η υλοποίηση του προγράμματος των σεμιναρίων θα βασίζεται στην αιχμή των σύγχρονων εξελίξεων και πρακτικών, ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα (π.χ. αγροτικά προϊόντα) και υπηρεσίες (π.χ. τουριστικές υπηρεσίες).

Σε ποιους απευθύνεται

Το εξαήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες, σε αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και σε επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται στον τομέα του Τουρισμού.

Για την βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα συσταθούν αυστηρώς ολιγομελή, ομογενή τμήματα που θα απαρτίζονται από εκπαιδευόμενους που απασχολούνται τόσο στον πρωτογενή όσο και τον τουριστικό τομέα. Τα τμήματα θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις (δίνοντας έμφαση στην πρακτική / καθημερινή εφαρμογή) τόσο σε επίπεδο αρχαρίων όσο και προχωρημένων επικεντρώνοντας στα ακόλουθα ενδεικτικά εκπαιδευτικά θέματα:

• Τεχνολογίες πληροφορικής κ επικοινωνιών μέσω διαδικτύου (ε-διαφήμιση)
• Έρευνα αγοράς
• Περιβάλλον και ανάπτυξη
• Δικτύωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και διανομή προϊόντος
• Βιώσιμη τοπική ανάπτυξη &επιχειρηματικό σχέδιο
• Πιστοποίηση/τυποποίηση
• Ηγεσία και παρακίνηση ανθρώπινου δυναμικού
• Στρατηγικός σχεδιασμός & νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Με το πέρας των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα ακολουθήσει αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων ως προς την εφαρμογή των νεοαποκτηθέντων δεξιοτήτων στο περιβάλλον εργασίας τους. Μετά την διαδικασία αξιολόγησης θα ακολουθήσει βράβευση με χρηματικό έπαθλο για τους τρεις καλύτερους εκπαιδευόμενους.

Σε όλους τους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης επικυρωμένη από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Πληροφορίες

  • Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής (e-mail:a.vitoratos@yahoo.com).
  • Για την Λευκάδα: ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσόφων και Τζεβελέκη, 31100 Λευκάδα, Τηλ. 26450-26160, κα Αγλαΐα Αραβανή

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.