Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2021

Δεν θα αυξηθεί ο Φ.Π.Α στα νησιά

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών τονίζουν στο NewsIt πως δεν θα αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά μας.

Πηγές απολύτως αξιόπιστες αποκαλύπτουν στο NewsIt πως η αύξηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είναι ανύπαρκτο θέμα και πως χρήματα θα αναζητηθούν με κοινωνικά δίκαια μέτρα.

Συνεπώς η προσοχή στρέφεται στη Δευτέρα που θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μέτρα και στόχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή θα έχει διάρκεια από το 2011 έως και το 2013 στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Ανύπαρκτο θέμα, που δεν έχει τεθεί στο τραπέζι, υποστήριξε ότι είναι η αύξηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης. Μιλώντας στο Realfm, ο κύριος Καπελέρης υποστήριξε ότι “Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α., που ισχύει στα νησιά, ούτε έχει τεθεί κάτι τέτοιο. Είναι θέματα, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τον περασμένο χρόνο, οι όποιες αποφάσεις που είχαν τότε ληφθεί ανακοινώθηκαν, όσον αφορά σε μετατάξεις προϊόντων στο μεγάλο συντελεστή. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι τέτοιου είδους θέματα δεν έχουν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτό που έχει τεθεί είναι η σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη τριετία και αφορά στη φοροδιαφυγή”.

ΠΗΓΗ : capital.gr
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *