Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Στο Μεγανήσι αύριο ο Γιώργος Καλούδης – Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή (αναν.)

Ο Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Πραξιτέλη Σούνδια και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο από το Μεγανήσι κ. Λευτέρη Κατοπόδη, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή στο γραφείο του.

Η επίσκεψη αυτή στο γραφείο του Δημάρχου Λευκάδας κ. Αραβανή, ήταν η πρώτη επίσκεψη του πραγματοποιεί παράταξη στην Λευκάδα και είχε συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Συμβολικός διότι ο δήμος, η αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την ιδεολογία και αντίληψη είναι το δεύτερο βάθρο της δημοκρατίας μετά το κοινοβούλιο και ουσιαστική διότι ο υποψήφιος Περ5ιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Πραξιτέλη Σούνδια και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο από το Μεγανήσι Λευτέρη Κατωπόδη, επισκέφθηκαν τον πετυχημένο Δήμαρχο και πετυχημένο πρώην Νομάρχη Λευκάδας και αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας.

Επίσης επικαιροποίησαν  το πρόγραμμα της Επτανησιακής Αναγέννησης,  βάση των  αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, εκ των οποίων τελευταία είναι μια ιδιαίτερη σημαντική απόφαση για την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας.

______________________

Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Καλούδης, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Λευκάδα, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Κώστα Αραβανή, θα επισκεφθεί και το Μεγανήσι, συνοδευόμενος προφανώς από τον  Λευτέρη Κατωπόδη από το Μεγανήσι και υποψήφιο με την Επτανησιακή Αναγέννηση στην Π.Ε. Λευκάδας. Ο Γιώργος Καλούδης θα περιοδεύσει και στα τρία χωριά του νησιού, προκειμένου να συνομιλήσει με τους κατοίκους αλλά και θα αναπτύξει τις θέσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος με την εφαρμογή των Μνημονίων και ειδικότερα τα μικρά νησιά του Ιονίου, όπως το Μεγανήσι. Να υπενθυμίσουμε  και ο Μεγανησιώτης  Πέτρος Αυγερινός συμμετέχει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Κέρκυρας με τον ελ λόγω συνδυασμό.

Ειδικότερα ο κ. Γιώργος Καλούδης θα έχει στις 16.00 συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνο, με τον οποίο θα επικαιροποιήσουν τα αιτήματα προβλήματα των Μεγανησιωτών.

Ο Γιώργος Καλούδης είχε πάρει τη πρωτοβουλία και μαχητικά υποστήριξε στο ΠΣΙΝ τα αιτήματα των Μεγανησιωτών:

  • Να γίνουν αυτόνομη Περιφερειακή Ενότητα το Μεγανήσι και οι Παξοί (όπως και η Ιθάκη) και να εκλέγουν αυτοτελώς Περιφερειακό Σύμβουλο. Δυστυχώς η διοίκηση Σπύρου και οι βουλευτές δεν το προώθησαν καθόλου αυτό το δίκαιο αίτημα, μολονότι ήταν πανεύκολο και «δεν… το απαγόρευε η τρόικα»! ! !
  • Το δίκαιο αίτημα των ψαράδων με βιντσότρατες του Μεγανησίου και της Επτανήσου να ψαρεύουν τη μαρίδα, το ψάρι του φτωχού και πολλά άλλα, όπως
  • Να συνεδριάζει μία φορά το χρόνο το ΠΣΙΝ στο Μεγανήσι,

τα οποία όλα η Διοίκηση Σπύρου Σπύρου και οι 6 βουλευτές της Επτανήσου (συμπεριλαμβανομένης της κ. Γκερέκου, η οποία είναι η μόνη βουλευτής της Επτανήσου η οποία μόνιμα σνομπάριζε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί 3 ½ χρόνια και είναι η μόνη από τους 6 βουλευτές που δεν πάτησε το πόδι της ούτε σε … μία συνεδρίαση ! ! !) τα πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων!

Από τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης για το Μεγανήσι

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights