Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Νοεμβρίου 2023

Στην Πρέβεζα για ένα μήνα θα τρέχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ της Λευκάδας. Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους των νησιών(update)

Σε διευκρινήσεις-οδηγίες προς ασφαλισμένους του πρώην ΟΠΑΔ, προχώρησε χθες με Δελτίο Τύπου το ΙΚΑ. Σύμφωνα με αυτό οι ασφαλισμένοι του Νομού Λευκάδας στον ΟΠΑΔ, θα εξυπηρετούνται από την Περιφερειακή Υπηρεσία της  Πρέβεζας! Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, προκύπτει  “Οδύσσεια” για τους ασφαλισμένους  του οργανισμού περίπου για το σύνολο των νησιών μας σε Αιγαίο και Ιόνιο! Δείτε το δελτίο τύπου:

Αθήνα, 09 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου

Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων τ. ΟΠΑΔ

Με τη δημοσίευση του Ν.4254/2014 (ΦΕΚ Α` 85/7-4-2014) καταργείται ο ΟΠΑΔ και δημιουργούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύο αυτοτελείς τομείς, ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου και ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Με την ίδια διάταξη το σύνολο του προσωπικού του, μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τίθεται αυτοδίκαια σε καθεστώς διαθεσιμότητας, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, και στη συνέχεια μεταφέρεται σε οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του προσωπικού, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται από τις Υπηρεσίες του τ. ΟΠΑΔ, που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα και θα αφορά μόνο περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και δεν θα επιδέχονται αναβολή (νοσηλεία, μετακίνηση εκτός Ελλάδος, κλπ), δεδομένου ότι πολύ σύντομα, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες μετάπτωσης, όλες οι υποθέσεις θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Συνημμένος Πίνακας

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

________________________________

8/04/2014: Kλείνει ο ΟΠΑΔ και στη Λευκάδα. Στον αέρα οι ασφαλισμένοι, σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι

Κλειστά βρήκαν τα γραφεία του ΟΠΑΔ στη Λευκάδα οι ασφαλισμένοι σήμερα, όπου τους ενημέρωσαν ότι ο οργανισμός πλέον δεν υφίσταται! Μάλιστα, όσοι  είχαν την ατυχία να εγκλωβιστούν νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία, τους ζητήθηκε να καταβάλουν τα νοσήλια για να πάρουν εξιτήριο, γιατί πλέον του μηνός ο οργανισμός θα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και είναι αδύνατη η καταβολή οποιασδήποτε δαπάνης πριν της ένταξής του σε νέο οργανισμό.

Έτσι, σε νέο  “Γολγοθά” μπαίνουν οι ασφαλισμένοι του δημοσίου που πρέπει να κάνουν ειδική συμφωνία για τον επόμενο μήνα με τον Θεό, ώστε να μην χρειαστεί να νοσηλευθούν  σε οποιοδήποτε νοσοκομείο.  Η νέα περιπέτεια -από  πληροφορίες μας-  αφορά τουλάχιστον όλους τους ασφαλισμένους του Δημοσίου στα Ιόνια που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε, κι ήρθε ως εφαρμογή παραγράφου του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, που κανείς από τους βουλευτές δεν πήρε στην κυριολεξία χαμπάρι.

Το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις και ήδη από ώρα σε ώρα κατατίθεται επίκαιρη ερώτηση στην βουλή από ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σημαντικά τα αποτελέσματα του σχεδιασμού θωράκισης της τουριστικής εμπορικής δραστηριότητας στα νησιά του Ιονίου

Πραγματοποιήθηκαν από την έναρξη της θερινής περιόδου συνολικά (2.495) έλεγχοι σε καταστήματα και βεβαιώθηκαν (1.142) παραβάσεις πταισματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights