Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Έκπληκτος δηλώνει ο Θεόδωρος Βερύκιος για τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με τα βυθοκορήματα. Έγινε λάθος στην εκτίμηση των συντεταγμένων στο έγγραφο του Δημάρχου Μεγανησίου, λέει ο Αντ/ρχης

Μόλις μέρες μετρούν οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και θεσμικό στο Μεγανήσι με το θέμα απόρριψης των βυθοκορημάτων από τη διαπλάτυνση του δίαυλου Λευκάδας. Μόλις ώρες μετρά στο διαδίκτυο το άρθρο του meganisinews.gr. Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θεόδωρος Βερύκιος, με ανακοίνωσή του δηλώνει την έκπληξή του για την “φασαρία”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που έχει ξεσπάσει, φροντίζοντας δε να δείξει προς την πλευρά του Δημάρχου Μεγανησίου, ώστε να καταλήξει ότι οι αντιδράσεις συνιστούν απλά  “πολύ φασαρία για το τίποτα” για ένα αναμφισβήτητα σοβαρό ζήτημα. Πάντως δεν πρόκειται απλά για “φασαρία”, διότι κανείς δεν επιθυμεί να την προκαλεί, όπως την εννοεί ενδεχομένως ο κ. Βερύκιος. Όμως πιστεύουμε ότι αποτελεί υγιέστατη αντίδραση της κάθε κοινωνίας να αντιδρά και να ανθίσταται όταν θίγεται άμεσα. Είναι ακριβώς αυτό που δεν αιτιολογείται ως χαρακτηριστικό τοπικής ιδιοσυγκρασίας. Από την άλλη στις δημοκρατίες η ενεργοποίηση της κοινωνίας και όχι η απενεργοποίησή της είναι αυτό που κρατά ζωντανή την κουβέντα γύρω από προγραμματικές θέσεις και όχι γύρω από μάχες εντυπώσεων. Αν η αντίδραση της κοινωνίας του Μεγανησίου, αλλά και των θεσμικών της εκπροσώπων -όπου αυτοί την αντιπροσωπεύουν με την ψήφο της- στο συγκεκριμένο θέμα ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης εκτίμησης, δεν ήταν δική της υπαιτιότητα και απέχει πολύ από το να χαρακτηρίζεται η αντίδρασή της ως “φασαρία για το τίποτα”, σε μια προσπάθεια αποδόμησης των αιτιολογημένων και δικαιολογημένων αντιδράσεών της από εκείνους που έστω ακούσια τις προκάλεσαν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του  Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Βερύκιου (θεωρούμε δε, ότι η ημερομηνία είναι λάθος εκ παραδρομής, αφού δεν είναι δυνατόν να απαντά ο κ. Αντ/ρχης δυο χρόνια πριν για το σήμερα)

Σημ.: Για λόγους τάξης και δεοντολογίας, τα δύο τελευταία έγγραφα-εικόνες δεν ήταν στα συνημμένα του mail από τον κ. Βερύκιο. Τα δανειστήκαμε  (πηγή) από την ιστοσελίδα mylefkada.gr σε ανάρτηση με το ίδιο θέμα.

Δείτε ακόμα

1.

Παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης θαλασσίου χώρου, προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, για την εκτέλεση του έργου «Διαπλάτυνση Διαύλου Λευκάδας» ΑΔΑ: Β41ΔΗ-ΟΕ5, 10-07-2012)

 

2.

Χορήγηση ειδικής άδειας απόρριψης βυθοκορημάτων (ΑΔΑ: ΒΙΗΓΟΠ-Φ67, 01-04-2014)

3.

Έγκριση Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την «απόρριψη των βυθοκορημάτων από τις εργασίες διαπλάτυνσης του διαύλου της Λευκάδας» (ΑΔΑ: ΒΙΚΑ0-ΨΨΥ, 10-03-2014)

 

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Καλο και πρεπον θα ηταν να εχουμε ματια και αυτια ανοιχτα σ οτιδηποτε αφορα την απορριψη των βυθοκορηματων,προσοχη στα εγγραφα που λαμβανουμε, στα συμβουλια του δημου Λευκαδας που αφορουν το θεμα και σ οτιδηποτε αναφερεται στο συγκεκριμενο γεγονος,γιατι καπνος χωρις φωτια δε βγαινει οπως σωστα λεει ο σοφος λαος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights