Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Σεπτεμβρίου 2021

Ν. Κακλαμάνης: Το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη. Άγγιξε μέχρι και τα περίπτερα

“Ο Σαμαράς άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει”

Μπορεί να είχε πέσει η δημοσιότητα πάνω στο θέμα του γάλακτος και των φαρμακείων αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Ηταν από τα περίπτερα μέχρι τα φωτοβολταϊκά όπου εδώ συνέβη η επανάληψη του φαινομένου των κρατικών ομολόγων, που αφού σπρώξαμε τον κόσμο να πάρει κρατικά ομόλογα μετά τα κουρέψαμε και έχασαν λεφτά και τώρα εδώ οσοι πήραν δάνεια ή επιδοτήσεις για να κάνουν φωτοβολταϊκά, κουρεύουμε τις τιμές και τους οδηγούμε σε καταστροφή οικονομική.

Ενα λοιπόν είναι αυτό και δεύτερον υπενθυμίζω οτι λίγο μετά τις γιορτές, ψηφίστηκε στη Βουλή και ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που το ψήφισαν με πολύ βαριά καρδιά, το νομοσχέδιο, που είναι νόμος πλέον του κράτους, για την φορολογία της ακίνητης περιουσίας.

Στην ουσία ήταν το πρώτο μεγάλο χτύπημα στη μέση αστική τάξη και τώρα έρχεται αυτό το πολυνομοσχέδιο με το άρθρο 1 που δίνει το τελικό χτύπημα στη μέση αστική τάξη. Πέραν της ιδεολογικής μου τοποθέτησης, η μέση αστική τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της αστικής δημοκρατίας. Και τι άφησε άθικτο αυτό το πολυνομοσχέδιο εχθές; Εργασιακές σχέσεις τις άγγιξε, επικουρικά ταμεία τα άγγιξε, μέχρι και τα περίπτερα τα άγγιξε.

Απόσπασμα από ρεπορτάζ στο newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *