Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Το Σκορπίδι έχει βάλει στο μάτι ο Ριμπολόβλεφ. Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον ο δικηγόρος του

Το meganisinews και πάλι πρώτο μετέδωσε την είδηση,  σχετικά με το ενδιαφέρον του ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για το Σκορπίδι:

 

«Ο Σκορπιός  έχει μετατραπεί πλέον σε φρούριο, με υπερσύχρονες θερμικές κάμερες και   περιφρουρείται απ’  ομάδες security νυχθημερόν σε στεριά και θάλασσα.

Πάραυτα από την πρώτη στιγμή,  βλέποντας απέναντί του μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το κύριο λιμάνι του νησιού το Σκορπίδι, ρώτησε  τους ανθρώπους της συνοδείας του  να μάθει το όνομα του ιδιοκτήτη. Το μικρό σε έκταση νησάκι βρίσκεται στα βόρεια του Σκορπιού και αποτελεί φυσική προέκταση του κόλπου που βρίσκεται το λιμάνι του Σκορπιού. Επιπλέον, η ασφάλεια του Σκορπιού από την πλευρά του μικρού νησιού είναι ευάλωτη. Γι αυτό το νησί «καίγεται» ο Ριμπολόβλεφ και φέρεται από καιρό να έχουν γίνει οι  πρώτες επαφές για την απόκτησή του.  Ιδιοκτήτης του  μικρού νησιού κατά 50%  αναφέρεται στην Βικιπαίδεια Έλληνας πολιτικός, γόνος μεγάλου δικηγόρου των Αθηνών.» (23.03.2014)

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Νάνσυ Σπύρου στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο δικηγόρος του Ριμπολόβλεφ, Ανδρέας Νεοκλέους, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού.

«Βασιλιάς του Ιονίου» θέλει να γίνει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος έναν χρόνο μετά την απόκτηση του Σκορπιού από την αθηνά Ωνάση, έχει βάλει στο μάτι το Σκορπίδι, ιδιοκτησίας του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιου Λιβανού. Οι φήμες έχουν φουντώσει τα τελευταία 24ωρα στη Λευκάδα για προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε ο Σκορπιός και η νησίδα που βρίσκεται βόρεια από αυτόν να γίνουν ενιαία ιδιοκτησία, υπό τον έλεγχο του Ρώσου κροίσου, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί το παραμικρό επισήμως.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» επικοινώνησαν με το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Νεοκλέους στην Κύπρο, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, που χειρίζεται πολλές από τις υποθέσεις του Ριμπολόβλεφ. Ο κ. Νεοκλέους επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου για το Σκορπίδι, αρνήθηκε όμως να μπει σε λεπτομέρειες για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. «Είναι γνωστό ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, όμως ο συζητήσεις αυτές γίνονται στην Ελλάδα, γι΄αυτό δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο», ανέφερε λακωνικά ο γνωστός δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριμπολόβλεφ θεωρεί ότι η ασφάλεια του Σκορπιού …μπάζει νερά, καθώς το Σκορπίδι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Έτσι, έχει βάλει στο μάτι αυτό το νησάκι των 109 στρεμμάτων, που δεν κατοικήθηκε ποτέ και δεν έχει στην επιφάνειά του κανένα κτίσμα. Κυρίως όμως θέλει να αποφύγει τις εκπλήξεις, να μην πωληθεί δηλαδή το νησί σε άλλο ενδιαφερόμενο και του …προκύψει γείτονας, με τον οποίο θα είναι υποχρεωμένος να συνυπάρξει στην περιοχή. Ήδη το καμάρι του Αριστοτέλω Ωνάση έχει μετατραπεί σε φρούριο από τον νέο ιδιοκτήτη, με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, με κάμερες παντού και περιπολίες σε 24ωρη βάση στη στεριά και τη θάλασσα.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Στα μεσιτικά γραφεία της Λευκάδας είχε αρχίσει να ακούγεται από πέρυσι το καλοκαίρι ότι «ο Ρώσος θέλει το Σκορπίδι», ενώ τότε είχαν γίνει και τα πρώτα διερευνητικά τηλεφωνήματα στον ιδιοκτήτη του νησιού, Σπήλιο Λιβανό. «Είχαμε έρθει σε επαφή με τον κ. Λιβανό, ο οποίος ζήτησε το ποσό των 15 εκατ. Ευρώ», λέει στέλεχος μεσιτικού γραφείου στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και συμπληρώνει: «Δεν αναλάβαμε τελικά τη διαμεσολάβηση, γιατί οι δυο πλευρές μπορούσαν να μιλήσουν απευθείας, χωρίς να μας χρειάζονται. Κατά καιρούς, υπήρχε πρόθεση να πωληθεί το Σκορπίδι, κάτι που όμως δεν έγινε. Σε μια άλλη περίπτωση πάντως που εμείς ως γραφείο είχαμε βρει υποψήφιο αγοραστή, δεν καταλήξαμε σε συμφωνία, γιατί ο ιδιοκτήτης άλλαζε συνεχώς το ποσό που ζητούσε ως τίμημα». Πληροφορίες από τη Λευκάδα λένε ότι «αγκάθι» αποτελούσε ένα παλιό χρέος, που έπρεπε να διευθετηθεί, ώστε να είναι δυνατή η πώληση της νησίδας, η οποία ανήκει στο σύμπλεγμα των Τηλεβοϊδών νήσων.»

(Απόσπασμα από την εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, 29 Μαρτίου 2014, σελ. 30)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights