Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Αλέκου Δεσύλλα στα τοπικά ΜΜΕ

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο κ. Αλέκος Δεσύλλας στα τοπικά sites κι εφημερίδες της Λευκάδας μεταξύ αυτών και του meganisinews, με αφορμή την παρουσία του στην Λευκάδα για την δημιουργία περιφερειακής παράταξης που θα διεκδικήσει  την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Δεσύλλας αφού μας καλωσόρισε στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου στο οποίο  διαμένει κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στην Λευκάδα, άρχισε με μια πολιτική τοποθέτηση- στίγμα της νέας παράταξης, στην διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε αρκετές φορές στην ανικανότητα του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου να διαχειριστεί τα μεγάλα θέματα της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να κατατάσσεται στην τελευταία θέση απορρόφησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και στην μη αξιοποίηση ικανότατων στελεχών της ΠΙΝ.

Δήλωσε ανεξάρτητος κομματικά -αν και δεν παρεκκλίνει όπως διευκρίνησε, από τις βασικές αρχές που διέπουν το κόμμα της ΝΔ-, αλλά πρώτα ο τόπος μας, τόνισε, και  μετά όλα τ’ άλλα.

Έπειτα από την ολιγόλεπτη αρχική του τοποθέτηση ο κ. Δεσύλλας έθεσε εαυτόν στην διάθεση των παρισταμένων για ερωτήματα και διευκρινήσεις. Σ΄αυτό το σημείο δέχθηκε ερωτήματα:

α) για τη ζεύξη Λευκάδας- Αιτωλοκαρνανίας και τάχθηκε υπέρ νέας γέφυρας, πλωτής η υπέργειας,  με πολύ λιγότερο κόστος σε σχέση με την υποθαλάσσια, για την οποία θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατασκευή της λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών.

β) για την συγκοινωνιακή  σύνδεση των νησιών της ΠΙΝ, επιρρίπτοντας  ευθύνες σε βουλευτές και αυτοδιοικητικούς που εγκατέλειψαν την προσπάθεια που ο ίδιος ξεκίνησε ως βουλευτής, ενώ τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη των συγκοινωνιών, αφού με ανάπτυξη θα είναι κερδοφόρες,  ενώ κληθείς να σχολιάσει την προβληματική εφαρμογή στην σύνδεση των μικρών νησιών, όπως ο Κάλαμος και ο Καστός, παραδέχθηκε ότι εκεί χρειάζεται επιδοτούμενη γραμμή  με την παρέμβαση του κράτους, που όμως ως γνωστόν δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους

γ) για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το χωροταξικό όπως έχει καθοριστεί σήμερα, απέφυγε να πάρει θέση, τονίζοντας ότι στις μέρες μας θα μπορούσε να γίνει αρεστός παίρνοντας μια αποδεκτή θέση από τους κατοίκους, όμως όταν θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος, θα εξετάσει τα δεδομένα και θ’ απαντήσει.

δ) για το ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρηση σεαυτό δημόσιων κτημάτων μάς είπε ότι έπρεπε ήδη οι τοπικές κοινωνίες να είχαν αποφασίσει για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, ώστε να μην υπήρχε «ελεύθερο πεδίο» για να οδηγηθούν στο Ταμείο

Δείτε όσα κατέγραψε η κάμερά μας:

Στο πλευρό του κ. Δεσύλλα βρίσκονταν και κατά την διάρκεια την συνέντευξης ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Λευκάδας κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος μας έκανε προηγουμένως και δήλωση στήριξης  της δημιουργίας της νέας Περιφερειακής Παράταξης. Ο  ίδιος ο κ. Δεσύλλας ερωτηθείς για την υποψηφιότητά του κ. Πετρόπουλου στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, είπε ότι δεν έχει πάρει ακόμα οριστικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες.

Σημείωση ΜΝ: Λόγω περιορισμένου χρόνου αλλά και των προκαθορισμένων δρομολογίων του ferry-boat  για Μεγανήσι ήταν αδύνατη η καταγραφή όλης της συνέντευξης . Ο κ Δεσύλλας με το πέρας της συνέντευξης ζήτησε την βοήθεια των τοπικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης  στη δημοσιοποίηση της προσπάθειάς του που εκτιμά  ότι είναι αξιόλογη, αφού ο ίδιος θεωρεί ότι  με αυτήν τελειώνει την πολιτική του καριέρα και δεν ενδιαφέρεται να είναι αρεστός  στην πολιτική ηγεσία,  αλλά να βοηθήσει την τοπική κοινωνία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Καταγγελία της Τ.Ο. ΚΚΕ Πρέβεζας-Λευκάδας για την επίθεση στους εργαζόμενους του σταθμού διοδίων του Ακτίου

Η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας-Λευκάδας του ΚΚΕ καταγγέλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επέμβαση της Αστυνομίας ενάντια στους εργαζόμενους του […]

2 Σχόλια

  1. Σοβαρά θέματα που απασχολεί την τοπική κοινωνία μας δεν θέλησε ο κύριος Δεσύλλας να απάντηση ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΕΦΥΡΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
    Οπός ακούγεται δεν μπορεί να πάρει θέση…

    1. Πράγματι και σε μας φάνηκε ορισμένες φορές ν΄αποφεύγει επί της ουσίας την απάντηση κι όπως ακούγεται και στο βίντεο, χρειάστηκε αρκετές φορές να επανέρθουμε σε θέματα. Όπως τόνισε τα διάφορα ζητήματα θα εξετάζονται και θα υπάρχει σαφή θέση στην ώρα τους. Το ότι όμως δεν πήρε σαφή θέση, δεν σημαίνει ότι δεν έχει. Ας καθίσει ο ψηφοφόρος να δει την συνένετευξη και θα καταλάβει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights