Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Αυγούστου 2022

Aνακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σπύρου Μαργέλη για τον Δήμο Λευκάδας

Επιβεβαιώνεται η πολιτική ανάλυση του meganisinews.gr σχετικά με τις δημοτικές εκλογές και τις υποψηφιότητες στον Δήμο Λευκάδας, αφού από πάρα πολύ καιρό πριν και συγκεκριμένα πέρυσι το Νοέμβριο είχαμε γράψει σχετικά με την εκκολαπτόμενη επανεμφάνιση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σπ. Μαργέλη στην διεκδίκηση αιρετού αξιώματος, όπως και για τον κομματικό ομογάλακτό του κ. Στάθη Ζαβιτσάνο στο Μεγανήσι (εξελέγη Δήμαρχος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ) έναν μήνα πριν, τον Οκτώβριο 2013, (εδώ).

Μα μήπως ο κ. Σπ. Μαργέλης δεν είναι εκείνος που δήλωνε δύο χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 2012, ότι “Η τέχνη της πολιτικής συνίσταται στο να ξέρεις πότε ακριβώς ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις….”, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ως βουλευτής Λευκάδας στο ξενοδοχείο Ionion Star (εδώ κι εδώ); Αλλά επειδή …τα πάντα είναι κίνηση, η τεχνική συνίσταται και στο να ξέρεις πότε θα ξαναφανείς όταν λες ότι φεύγεις.

Το θέμα της επανεμφάνισης του κ. Σπ. Μαργέλη στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο, το «εξειδικεύσαμε» και φέτος τον  Ιανουάριο (εδώ), αφού λέγαμε πάλι ότι πρέπει να βρεθεί για το σύστημα ένα σημείο ισορροπίας.

Σήμερα, λοιπόν, ο κ. Σπ. Μαργέλης ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό του στη “μάχη”, την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Λευκάδας, αιτιολογώντας στην ανοιχτή του πρόσκληση “σε κάθε Λευκαδίτη και Λευκαδίτισσα, στα νησιά μας και στην διασπορά” ως κίνητρο για την απόφασή του αυτή  κυρίως «τις παραινέσεις μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε κάθε Λευκαδίτη και Λευκαδίτισσα, στα νησιά μας και στην διασπορά.

Φίλοι και φίλες

Με συναίσθηση της ευθύνης, σας ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Κίνητρο για την απόφασή μου αυτή, εκτός από την αδιαμφισβήτητη αγάπη μου για τον τόπο και την αγωνία για το μέλλον του, ήταν κυρίως οι παραινέσεις μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας. Έτσι συζήτησα με πολλούς από σας, μοιράστηκα κοινούς προβληματισμούς για το αύριο των νησιών μας, και κατέληξα στην απόφασή μου να είμαι και πάλι παρών, ειδικά σήμερα που η βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, αποτρέπει την ανάληψη  πολιτικής ευθύνης. Όμως η πορεία μου στη ζωή και η διαδρομή μου στην πολιτική, μου επιβάλλουν να μην υπεκφεύγω στα δύσκολα, αλλά αντίθετα να είμαι στην πρώτη γραμμή, να δίνω μάχες, να αναλαμβάνω ευθύνες, να ανοίγω δρόμους και να υλοποιώ οράματα.

Mε γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Έχουμε πορευτεί μαζί αρκετά χρόνια και είχα την τιμή να αναγνωρίσετε επανειλημμένα τις προσπάθειές μου, για την πρόοδο της Λευκάδας και των νησιών μας. Μαζί καταφέραμε πολλές φορές το ακατόρθωτο. Φέραμε τα πάνω κάτω.  Κάναμε πρώτα την πόλη της Λευκάδας μια λειτουργική πρωτεύουσα με σύγχρονες υποδομές και μια μαρίνα που αποτελεί σημείο αναφοράς εντός και εκτός Ελλάδας. Μετά κάναμε τα νησιά μας μοναδικό τουριστικό προορισμό, που απέδειξαν ότι αντέχουν όταν η βαθιά ύφεση στη χώρα μας δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο στοίχημα, πιο σύνθετο και πιο περίπλοκο. Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν νέες μορφές επιχειρηματικότητας, καινοτομίες και άλλους προσανατολισμούς.  Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την περιοχή μας οχυρωμένη, ώστε να αποτελέσει μοντέλο ανάπτυξης με θέσεις εργασίας που θα εξασφαλίσουν την ευημερία των συμπατριωτών μας για πολλές δεκαετίες.  Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία και τη δύναμη να το πετύχουμε.  Αρκεί να ανοίξουμε το βηματισμό μας και να φτάσουμε έγκαιρα στην καρδιά των κέντρων λήψης των αποφάσεων, αξιοποιώντας όλους τους πόρους και τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. με τις καινοτόμες ιδέες μας. Πιστέψτε με, δεν υπάρχουν κλειστές πόρτες όταν ξέρεις που βρίσκονται τα κλειδιά.

Εξακολουθώ να έχω την ίδια θέληση για προσφορά στα κοινά, για την Λευκάδα που αγαπάμε, για τους ανθρώπους μας, για τους απανταχού Λευκαδίτες.

Γνωρίζω πολύ καλά την Αυτοδιοίκηση και τις δυνατότητες του τόπου μας. Και έχω την απόλυτη πεποίθηση, καταθέτοντας την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα δουλεύοντας πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή, ότι μπορώ να είμαι ο Δήμαρχος που απαιτούν οι σύγχρονες προκλήσεις.

Πέρα από κομματικές και ιδεολογικές προτιμήσεις, θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση σας και ζητώ την εμπιστοσύνη σας.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια, σε αυτή την συγκυρία, ούτε για συγκρούσεις κομματικών στρατών, ούτε για προσωπικές βεντέτες, ούτε για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών που δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία μας. Σας ζητώ να στηρίξετε την νέα μου προσπάθεια και καλώ τους νέους να γίνουν οι πρωταγωνιστές της ομάδας μας και να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον του τόπου. Τώρα είναι η στιγμή να αναδειχθεί μια νέα γενιά στελεχών στην οποία θα μεταδώσουμε την εμπειρία μας ώστε να πάρει τη σκυτάλη και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα κοινά τα επόμενα χρόνια.

   Φίλες και φίλοι

            Σας υπόσχομαι ότι στην νέα προσπάθεια θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα βάλω τα δυνατά μου . Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν συμβιβάστηκα ποτέ με τη λογική της μιζέριας, τη λογική του «δε μπορεί να γίνει τίποτε» γιατί πάντα φταίει κάποιος άλλος.

            Σας προσκαλώ

 • Να χτίσουμε μαζί ένα ισχυρό δήμο που δεν θα λειτουργεί με φοβικά σύνδρομα αλλά με τολμηρές πρωτοβουλίες, που θα αξιοποιεί προγράμματα και ευκαιρίες, θα φέρνει πόρους και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Και αυτό, γνωρίζετε όλοι σας στο παρελθόν πόσο αποτελεσματικά το έχω πράξει όταν βρέθηκα σε θέσεις ευθύνης.
 • Ένα δήμο που εκείνοι τους οποίους εσείς θα επιλέξετε, θα χρεώνονται θέματα και θα βρίσκουν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας. Και το σημαντικότερο, θα είναι δίπλα στον κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη αυτή την ταραγμένη περίοδο.
 • Ένα δήμο που θα αξιοποιεί τη δημοτική και δημόσια περιουσία, καθώς και τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του τόπου.
 • Ένα δήμο που θα αγκαλιάζει, θα στηρίζει και θα κατευθύνει μικρές και μεγάλες επενδυτικές δραστηριότητες.
 • Ένα δήμο που θα γνωρίζει τι γίνεται στην κοινωνία, θα ανοίγει νέους δρόμους  και θα αξιοποιεί έξυπνες ιδέες και πρακτικές. Που δεν θα φοβάται το καινούργιο, θα αξιοποιεί πρωτοβουλίες πολιτών, νέων, ανθρώπων της εργασίας, της παραγωγής και του πολιτισμού και θα σέβεται την διαφορετική άποψη.
 • Ένα δήμο που θα συνεργάζεται με τους φορείς και τις ενώσεις πολιτών και θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν οι Λευκαδίτες της διασποράς.
 • Ένα δήμο της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
 • Ένα δήμο που δεν θα αποτελεί μέρος της κρίσης, αλλά ανάχωμα και προνομιακό πεδίο δράσης για την υπέρβασή της.

            Δεσμεύομαι

 • Το ψηφοδέλτιό μας, είναι ανοιχτό για την συμμετοχή κάθε νέου ανθρώπου με τις ιδέες του και τις ανησυχίες του για το μέλλον
 • Σ΄ όλο το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές θα συζητήσουμε εξαντλητικά και ουσιαστικά, όλοι μαζί, τις προτάσεις μας και τις ιδέες μας. Το πρόγραμμά μας που θα αποτελέσει τη βάση του διαλόγου, θα διαμορφωθεί με επίπονη συλλογική δουλειά για να συνθέσουμε και να εντάξουμε κάθε καινούργια ιδέα και κάθε δημιουργική πρόταση, αφού πρώτα έχουμε ακούσει όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε.

Σας ευχαριστώ

ΣΠΥΡΟΣ  ΜΑΡΓΕΛΗΣ

 

Σχετικά

Η αποχαιρετηστήρια ομιλία (απολογισμός) του κ. Σπ. Μαργέλη στις 22/4/2012 (ΠΗΓΗ: mylefkada.gr)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ Κ.ΜΑΡΓΕΛΗ ? ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ? ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΟ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ? Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *