Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Σεπτεμβρίου 2021

Ψήφος εμπιστοσύνης του Σπύρου στον Θοδωρή Βερύκιο – Το “πολιτικό παιχνίδι” σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Σε πρόσφατο «πηγαδάκι», μίνι σύσκεψη στελεχών της Περιφερειακής Παράταξης «Ιόνιος Πολιτεία»,  ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας  κ. Θεοδωρή Βερύκιο ως  επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Λευκάδα, ενώ αναβάθμισε τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Δήμο Σκληρό σε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και την κ. Μαίρη Καββαδά σε εντεταλμένο σύμβουλο στον τομέα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, κλείνοντας έτσι το θέμα της διαδοχής τουλάχιστον όσον αφορά την παράταξή του σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Εν τω μεταξύ, κανονικά παρά τα τοπικά «πολιτικά εμπόδια» φαίνεται να προχωρά η κατάρτιση ψηφοδελτίου από τον «γαλάζιο υποψήφιο» για τον δήμο της Λευκάδας κ. Βασίλη Αραβανή με στήριξη απ’ ό,τι  μαθαίνουμε και «συνεπωνύμων»,  που εξαρχής μέσω συνεντεύξεων δεν συμφωνούσαν με την κάθοδο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρου Μαργέλη για τον δήμο της Λευκάδας.

Στο «στρατόπεδο» του κ. Μαργέλη πάλι φέρεται να έχουν μαζευτεί πολλοί, πάρα πολλοί…, με αποτέλεσμα ο «συνωστισμός» αλλά και ο αναγκαστικός «πολιτικός συγχνωτισμός» να δημιουργήσει φαινόμενα «ασφυξίας», αναπτύσσοντας επικίνδυνες «φυγόκεντρες δυνάμεις». Έτσι, φαίνεται να δικαιολογείται η καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, αφού αυτή θα επιφέρει και την υποχρέωση   οριστικά της συμμετοχής στην κάλπη.

Το “πολιτικό παιχνίδι” σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Στην «απέναντι όχθη»τώρα,  ο … «δράκος της Λευκάδας» νηφάλια καρτερεί τον  «πολιτικό του αντίπαλο», ασχέτως με όσα του καταλογίζουν από την αρχή, «παίζει μπάλα» με ανοιχτά χαρτιά. Τα άτομα που ανακοίνωσε ότι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του είναι «καθαρά» κι αυτό είναι πλεονέκτημα. Το κυριότερο,  δεν έχει «τάξει» σε κανέναν το παραμικρό και τουλάχιστον δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας «πολιτικά νταραβέρια». Το παιχνίδι εδώ είναι ομαδικό κι όποιος «συστρατεύεται» δεν έχει προσωπικές «απαιτήσεις».

Στο Μεγανήσι το «πολιτικό παιχνίδι» είναι σχετικά αμφίρροπο. Προβάδισμα φέρεται να έχει ο κ. Παύλος Δάγλας, λόγω της πολυετούς θητείας και της φθοράς του κ. Στάθη Ζαβιτσάνου.  Και στο Μεγανήσι, όμως, όπως και στην Λευκάδα, ουσιαστικά δεν υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση επί της ουσίας, πάνω στα τεράστια τοπικά ζητήματα και τα προβλήματα των δημοτών που οξύνονται μέρα με την ημέρα.

Ας κλείσουμε με την ελπίδα ότι οι δημότες δεν θα οδηγηθούν στις κάλπες μέσα σ’ ένα ομιχλώδες τοπίο, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προγράμματα, χωρίς προτάσεις και, κυρίως,  χωρίς θέσεις των υποψηφίων για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν Λευκάδα και Μεγανήσι. Ζητήματα όπως το νερό, η υπόγεια ζεύξη, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η προστασία του περιβάλλοντος από την άντληση των υδρογονανθράκων, οι συγκοινωνίες, η κοινωνική πρόνοια, η παιδεία, η υγεία, η απασχόληση, οι φόροι, οι ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων, δημόσιων και δημοτικών κτημάτων, οι ανταποδοτικές δημοτικές διαχειρίσεις στερεών και υγρών αποβλήτων κ.λπ., ζητήματα που μέσα στη μνημονιακή λαίλαπα και τον νεοφιλελευθερισμό που την ενθαρρύνει και την αποδέχεται αποτελούν πραγματικά πολιτική πρόκληση.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *