Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

Τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη έκλεισαν όλες οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα. Με το σφράγισμα των πολυϊατρείων μπήκαν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα περίπου 8500 εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό). Όλοι πια γνωρίζουν πως βασικός στόχος της «απορρύθμισης» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι η υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για 8500 διαθεσιμότητες και απολύσεις που ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης έχουν δημόσια ομολογήσει.

Ήδη 10.000.000 ασφαλισμένοι της χώρας μένουν χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη για άνοιγμα σε ένα μήνα όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ διαψεύδονται ακόμα και από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Ακόμα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υγειονομικών Περιφερειών δηλώνουν άγνοια και αδυναμία ανταπόκρισης στο καθήκον της λειτουργίας του ΠΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) οι μονάδες υγείας θα είναι μειωμένες και υποβαθμισμένες.

Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδος καταγγέλλει την άθλια πολιτική της κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου Υγείας του οποίου οι προθέσεις είναι να παραδώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες.

Επισημαίνουμε στο λαό της Λευκάδας τον κίνδυνο, καταρχάς, να καθυστερήσει πολύ το άνοιγμα της τοπικής μονάδας του ΠΕΔΥ. Με τον εκβιασμό που βάζει το Υπουργείου στους γιατρούς, ότι προϋπόθεση ένταξης στον νέο φορέα είναι να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους, ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα προσχωρήσουν. Οπότε θα είναι αδύνατη η άμεση λειτουργία του και θα πρέπει να προκηρυχτούν ξανά οι θέσεις των γιατρών. Έτσι υπάρχει και ο φόβος του οριστικού κλεισίματος αν δεν υπάρξουν διαθέσιμοι γιατροί.

Καλούμε το λαό της Λευκάδας σε αγωνιστική ετοιμότητα για:

Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία

Να μην καταργηθεί και να μη συγχωνευθεί καμία δημόσια μονάδα υγείας

Να μην υποβαθμιστεί και πολύ περισσότερο να μην καταργηθεί η μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ στη Λευκάδα

Απαιτούμε ένα σύγχρονο ενιαίο δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό χωρίς αποκλεισμούς.

Λευκάδα, 26 Φεβρουαρίου 2014

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Θεματική Ομάδα Υγείας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρòς τους Κερκυραίους

Διάγγελμα βουλευτή Όρους Κέρκυρας Θεόδωρου Ρωμαίου προς Κερκυραίους Δέν  έχω ανάγκη νά δώσω τῶν πράξεών μου λόγον, διότι κύριος αύτῶν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights