Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Μαρτίου 2021

Το πρώτο τοπικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι γεγονός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Πάρος 18 Φεβρουαρίου 2014

Το πρώτο τοπικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι γεγονός
 Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου  καταδίκασαν με συντριπτικά ποσοστά την πολιτική που καταστρέφει τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

Το Συντονιστικό Των φορέων Πάρου Αντιπάρου χαιρετίζει την μεγάλη επιτυχία του τοπικού δημοψηφίσματος για την υγεία που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2014 στα νησιά  μας με ποσοστά εθελοντικής συμμετοχής που δεν απέχουν πολύ από αυτά των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Οι 5.419 κάτοικοι που προσήλθαν και ψήφισαν στα 12 εκλογικά τμήματα, παρουσία εφορευτικών επιτροπών, ρίχνοντας στις κάλπες 5.364 ΝΑΙ, 36 ΟΧΙ και 19 Άκυρα  καταδίκασαν με συντριπτικό ποσοστό την πολιτική που καταστρέφει τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαμαρτυρία που οργανώνεται στις 26 Φεβρουαρίου και που θα νεκρώσει κάθε δραστηριότητα στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Η κυβέρνηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο και να στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας της Πάρου με μόνιμους γιατρούς προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού τα νησιά μας είναι σπουδαίοι τουριστικοί προορισμοί που συμβάλλουν στην εθνική οικονομία.

Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία  ότι επί 4 συνεχή χρόνια τα 2500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου στερούνται τις υπηρεσίες παιδιάτρου γεγονός που ακυρώνει στην πράξη και τη συνταγματική της υποχρέωση που αναφέρεται στη νησιωτικότητα.

Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας δημόσιας ιατρικής περίθαλψης στα νησιά μας.

 

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΗΓΗ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parosnewsblog.gr:

Το δημοψήφισμα για την υγεία αποτελεί έναν πρώτο θρίαμβο για την Παριανή και Αντιπαριώτικη κοινωνία
– Καθαρό Μήνυμα στην κυβέρνηση. –

Ντροπιαστική απάντηση για τους πεσιμιστές τοπικούς πολιτικούς της ήττας, ότι τάχα τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν συμμετέχουν οι πολίτες, γιατί δεν έχουμε δύναμη, γιατί ο δήμος δεν μπορεί, γιατί δεν έχει αρμοδιότητες κλπ, κλπ, κλπ. –
Συγχαρητήρια σε εκείνους που από την αρχή πίστεψαν και εργάστηκαν για τη λειτουργία του Συντονιστικού και για την επίτευξη των στόχων του. –
Συγχαρητήρια στους εκπροσώπους των συλλόγων και στους εθελοντές που στελέχωσαν την οργανωτική επιτυχία του 1ου τοπικού δημοψηφίσματος στη χώρα!

Η ουσία…

ΣΗΜΕΡΑ στο δημοψήφισμα για την υγεία που έγινε στις 16|2 σε Πάρο και Αντίπαρο ψήφισαν: 5.419 Παριανοί και Αντιπαριανοί.
Για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές του 2012 είχαν ψηφίσει 8.310, ήτοι: 7.548 στην Πάρο και 762 στην Αντίπαρο, όμως είχε συμμετάσχει ενεργά και η κοινότητα των νησιών μας της Αθήνας, αφού οι εκλογές είχαν γίνει καλοκαίρι. Επίσης, η τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες, όσο και το Ίντερνετ διαλαλούσαν το 2012 την πρόσκληση για συμμετοχή.

Με δεδομένο ότι το τελευταίο δημοψήφισμα που έχει γίνει στην Ελλάδα ήταν αυτό για το πολίτευμα, δηλαδή αν θα υπάρχει βασιλεία ή προεδρευόμενη δημοκρατία στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 70’ μετά τη Χούντα, η πρώτη, πανελλήνια πρωτοτυπία των δύο νησιών μας, της Πάρου και της Αντιπάρου καταγράφει ένα πραγματικό επίτευγμα όσο αφορά τη συμμετοχή κρίνοντας από την οργανωτική και την ουσιαστική πολιτική παρακαταθήκη.

Πόσοι ψήφισαν
Παροικιά (1ο δημοτικό): 1562, Δημαρχείο: 40
Νάουσα: 1062
Αγκαιριά: 678
Μάρπησσα: 419, Άσπρο Χωριό: 232
Λεύκες: 306
Μάρμαρα: 289
Πρόδρομος: 240
Κώστος: 171
Αντίπαρος: 420.

Το αποτέλεσμα: 5.364 ΝΑΙ – 36 ΟΧΙ – 19 λευκά και άκυρα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *