Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Αλληλέγγυο το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας στον αγώνα των αγροτών

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών που για άλλη μια φορά κατεβαίνουν στους δρόμους εξαιτίας της βάρβαρης αντιαγροτικής πολιτικής Ε.Ε., τρόικας, συγκυβέρνησης και μονοπωλίων.

Η νέα ΚΑΠ 2014-2020, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. Αυξάνει το κόστος παραγωγής, όμως οι τιμές του παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τα αγοράζουν πανάκριβα, αφού έμποροι και βιομήχανοι καταληστεύουν τον ιδρώτα των αγροτών και ταυτόχρονα οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της παραγωγής τους είναι πολύμηνες.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά, η κυριαρχία των μονοπωλίων.

Τσακίζουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά με το νέο φορολογικό, τα χαράτσια και τα εξοντωτικά πρόστιμα.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει άγρια τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Είναι η ίδια πολιτική που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους στέλνει στον καιάδα της ανεργίας.

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Συνάδελφοι στους ΟΤΑ, εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική Ε.Ε., τρόικας και συγκυβέρνησης και να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία και οικονομία που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης και του λαού.

Ζούμε σε εποχή διεκδίκησης και ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη η σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτηση των εξής έργων στη Λευκάδα

E-Lefkas: Καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα Τουριστικής Προβολής Δήμου Λευκάδας, προϋπολογισμού 212.000 ευρώ Προμήθεια εξοπλισμού της πράξης «e-lefkas: Καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα τουριστικής […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights