Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Βρέθηκε λύση για τον γιατρό στη Νότια Λευκάδα, μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτ. Σκιαδαρέση (αναν.)

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όταν με εντολή του Χρήστου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος εκτελεί χρέη Διευθυντή στο Κ.Υ. Βασιλικής σε περίπτωση απουσίας της Διευθύντριας, ο γιατρός που επισκέπτονταν το Μανάση, το Κομηλιό, το Αθάνι, τον Άγιο Πέτρο, το Δράγανο, τα Χορτάτα και το Νικολή, μετακινήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα ήταν να απομείνουν χωρίς ιατρική παρακολούθηση οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αρκετά ηλικιωμένοι και έχουν ανάγκη συνεχούς ιατρικής παρακολούθησης.
Πληροφορούμενος το γεγονός ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και προκειμένου να μη τεθεί σε ισχύ η παραπάνω απόφαση, που θα στερούσε από τους ηλικιωμένους κατοίκους των περιοχών αυτών πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες, επισκέφτηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας και του εξέθεσε το πρόβλημα. Ο κος Γρηγορόπουλος διαβεβαίωσε τον κο Σκιαδαρέση ότι δεν γνώριζε το γεγονός και ενεργώντας άμεσα τηλεφώνησε στον γιατρό προκειμένου να ενημερωθεί από τον ίδιο για το τι είχε συμβεί. Κατόπιν αυτών ο Διοικητής του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι η μετακίνηση του γιατρού στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής θα ανακληθεί και ο γιατρός θα εξακολουθεί να επισκέπτεται τον Άγιο Πέτρο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη,  την Τρίτη όλα τα υπόλοιπα χωριά και την Πέμπτη και Παρασκευή το Κέντρο Υγείας της Βασιλικής.

11-2-2014, 07:49

Χωρίς γιατρό έξι χωριά στην Νότια Λευκάδα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι έξι χωριών στην  Νότιο Λευκάδα οι οποίοι εν μια νυκτί “χάσανε” το γιατρό τους. Σύμφωνα με προφορικές καταγγελίες που είχαμε από κατοίκους και μάλιστα τρίτης ηλικίας  τους πήρανε τον γιατρό και τον στείλανε στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής. Με τηλεφωνική εντολή του κου Χρήστου  Αναγνωστόπουλου  ο οποίος εκτελεί χρέη Δ/ντη όταν  απουσιάζει η Δ/ντρια , ο γιατρός πλέον θα είναι όλη την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής
Τα  χωριά που θα εγκαταλειφθούν από ιατρική περίθαλψη είναι τα εξής: Μανάση….

Συνέχεια

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights