Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαρτίου 2023

«Και με τη βούλα» αρχαιολογικός χώρος το «Πόδι» και τα ενάλια σπήλαια «Παπανικολής» και «Γιοβάνη» στο Μεγανήσι

Σύμφωνα με την Απόφ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΑΧ/Φ43/6636/3954/369/138/13.1.2014 (ΦΕΚ 28/ΑΑΠ/28.1.2014) αποφασίστηκε η κήρυξη-οριοθέτηση ως αρχαιολογικού χώρου της χερσονήσου «Πόδι», Δήμου Μεγανησίου για λόγους προστασίας των ταφικών τύμβων στη θέση «Μεσογαλιά», που χρονολογούνται από το τέλος της μυκηναϊκής εποχής έως την πρωτογεωμετρική περίοδο, των οικιστικών καταλοίπων προϊστορικών χρόνων στις θέσεις «Καστρί» και «Μυλί», επίσης των θέσεων «Κεφάλι», «Μακρυχώραφο» και «Αψιδιά» με ίχνη κατοίκησης κατά την Παλαιολιθική περίοδο, της θέσης «Τούρλος» με ευρήματα προϊστορικών χρόνων και κλασσικής-ελληνιστικής περιόδου, του Ι.Ν. Αγ. Γρηγορίου στη θέση «Κεφάλι», ο οποίος χρονολογείται μεταξύ 1684 και 1720, και τέλος, για λόγους προστασίας των εναλίων σπηλαίων «Παπανικολή» και «Γιοβάνη» κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής.

Σχετικά

Περισσότερα

8 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Εμ, έτσι εξηγείται το γεγονός πως κάποιοι ξαφνικά άρχισαν να ενδιαφέρονται για να αναλάβουν τα ηνία του ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ!
    Και όχι μόνο αυτό, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ μας πείσουν για την ανιδιοτελή και απολίτικη πρόθεση τους !
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ
    Η “Απολιτικη Πρόθεση” ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ “ΑΥΓΟΥΛΑ”
    Η δε “Ανιδιοτελής Πρόθεση” ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ “ΕΥΡΟΥΔΙΑ”
    Ήθελα νάξερα Ο “ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ” τους, τι θα πει ,γιατί όλοι λίγο-πολύ, είμαστε γνωστοί σ’ αυτό το ΝΗΣΙ και επίσης είναι γνωστό ,τι πρεσβεύει ο καθένας μας!
    (πολιτικά εννοώ)!!

  2. Επίσης κάτι άλλο,
    σήμερα στο ΔΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ Η ΑΝΤΟΠΛΙΤΕΥΣΗ !
    Τι φοβήθηκαν μήπως σπάσουν αυγά ?
    ή πιστεύουν οτι η σιωπή είναι …χρυσός ?

    ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΒΟΥΡΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights