Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

Ο Άκης Κατωπόδης υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 19/1/2014 συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ανατολικών συνοικιών Αθήνας. Η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και το 2014 είναι χρονιά σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές) αν φυσικά δεν έχουν προηγηθεί βουλευτικές εκλογές.

Ταυτόχρονα η ζωή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων μέρα με την ημέρα επιδεινώνονται οδηγώντας ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού στην απελπισία και την εξαθλίωση. Είναι σαφές ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για την οργάνωση των αγώνων, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, την πάλη μέχρι να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων, της κυβέρνησης και των τροικανών.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ανατολικές συνοικίες έχουμε επίγνωση των σημαντικών ευθυνών που αναλαμβάνουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και των πολιτικών της δεσμευόμαστε ότι:

• θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση των αγώνων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα σε κάθε Δήμο και γειτονιά

• θα έχουμε μόνιμο μέτωπο για την συντριβή των φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών  και δράσεων

• θα στηρίξουμε όλες τις δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης που αποτελούν  πολλές φορές τη μοναδική ελπίδα των ανθρώπων στις γειτονιές μας

• θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και θα βοηθήσουμε στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος

• θα αναδείξουμε το θέμα του φύλου ως βασικό στοιχείο της πολιτικής και κοινωνικής μας δράσης ιδιαίτερα σήμερα που οι γυναίκες πλήττονται βάναυσα από την κρίση (ανεργία, κατάρρευση κοινωνικού κράτους, ιδεολογική-αντιδραστική επίθεση κλπ)

• θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε και τους έξι Δήμους της περιοχής μας με αγωνιστές υποψήφιους, αναδεικνύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση ως φορέα λαϊκής εξουσίας

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους:

ΑΛΕΞΑΤΟ ΜΠΑΜΠΗ για το Δήμο Δάφνης-Υμηττού

ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΑΚΗ για το Δήμο Βύρωνα

ΚΟΚΟΤΙΝΗ ΧΡΗΣΤΟ για το Δήμο Ηλιούπολης

ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟ ΓΙΩΡΓΟ για το Δήμο Καισαριανής

Ενώ άμεσα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις υποψηφιότητες και στους υπόλοιπους δήμους

• θα επιδιώξουμε την πιο πλατιά δημοκρατία για τις οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ με την ταυτόχρονη ανάπτυξη τους με νέα μέλη από όλες τις ζωντανές και αγωνιστικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

 

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Είναι επιβεβλημένο όλοι οι Μεγανησιώτες,αλλά και οι Λευκαδίτες, να ψηφίσουν και να υποστηρίξουν τον Ακη Κατωπόδη, ανεξάρτητα από κομματική συμπάθεια. Αλλως τε στις αυτοδιοικητικές εκλογές,ειδικά στις μικρές κοινωνίες, πρέπει να επιλέγονται πρόσωπα με εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, συνπέπειια και αντιπάθεια προς τα ψευτομικροσυμφέροντα και τις μικροπολιτικές, ιδιότητες που χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τον Ακη Κατωπόδη. Καλή επιτυχία Ακη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights