Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Αυγούστου 2019

Την Πέμπτη η ομιλία για θέματα διαφάνειας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ., στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων που οργανώνει το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων στις έδρες των Τμημάτων του, ο κ. Γιάννης Κάρκαλης, Αντεπίτροπος Επικρατείας, Διευθυντής της Ακαδημίας Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Καλή Διακυβέρνηση, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας με τίτλο: Διαφάνεια, Αντιδιαφθορά και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Η σύνδεση.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Τελετή Κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε. Καθηγητή Ναπ. Μαραβέγια και των Αντιπροέδρων του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Ο ομιλητής

Ο Δρ. Ιωάννης Κάρκαλης είναι ανώτατος δικαστής. Υπηρετεί ως Αντεπίτροπος Επικρατείας στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στην Αθήνα και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Παρίσι και στην Ecole Nationale d’ Administration (ENA) στο Στρασβούργο. Το έτος 2008 επελέγη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κατ΄ απόλυτη εκλογή για τη θέση την οποία κατέχει σήμερα. Ενασχολούμενος με την καταπολέμηση της διαφθοράς ήδη από το 1998, έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και σε διάφορα πανεπιστήμια και ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιτετραμμένος της Ελληνικής Δημοκρατίας διαμέσου των Υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, είναι σήμερα Διευθυντής της Ακαδημίας Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο της Ευρωπαϊκής Δικαστικής Προστασίας στην Ευρωπαϊκή Σχολή Νομικής & Διακυβέρνησης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία-Καταγγελία από τον Πανλευκάδιο στην Επιτροπή Διαιτησίας

ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ Α.Σ.-Κ.Ε.Π.Σ. Πρέβεζας Λευκάδας ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ 4395                            Λευκάδα 22/10/2013                                    Προς Επιτροπή Διαιτησίας κοιν. 1. Κ.Ε.Δ. – Ε.Π.Ο κοιν. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *