Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

“Έκλεισε” η υποψηφιότητα του Θοδωρή Σολδάτου για τον δήμο Λευκάδας (αναν.)

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το πολυπόθητο χρίσμα και το “ΟΚ” από τον Αντώνη Σαμαρά έλαβε ο νυν βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος για να διεκδικήσει τον δήμο για λογαριασμό της ΝΔ. Οι  συνεχείς συσκέψεις στην Συγγρού και οι “αφόρητες πιέσεις” από στελέχη και φίλους της Ν.Δ. στη Λευκάδα “έκαμψαν” τις  εσωκομματικές αντιρήσεις δια της “σιδηράς πυγμής”.

Την απόφαση φαίνεται “να πήρε πάνω του” ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε αυστηρή κομματική πειθαρχία από τα στελέχη του κόμματος και την τοπική οργάνωση στη Λευκάδα.  Με ενδιαφέρον πλέον αναμένουμε την αντίδραση του κ. Σπύρου Μαργέλη  σε αυτή την εξέλιξη το αμέσως επόμενο 48ωρο.

Πάντως, καλό είναι να θυμηθούμε την ενδιαφέρουσα δήλωση-τοποθέτηση (απόσπασμα) του κ. Σολδάτου πριν από 2 1/2 περίπου μήνες στις 31 Οκτωβρίου 2013:

Είναι δε προφανές για τον καθένα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επομένως και για το βουλευτή Λευκάδας, ότι η στήριξη ως υποψηφίων Δημάρχων, νέων, ικανών, άφθαρτων και ενεργών πολιτών, με πολιτική αφετηρία κυρίως από την ευρύτερη Κεντροδεξιά, θα αποτελέσει βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας συμπεριφοράς, ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.”

Ολόκληρη η δήλωση εδώ.

Επιβεβαιώνεται η ρήση: “Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται.“.

Όπως και να ΄χει, η μέχρι στιγμής εικόνα που διαμορφώνεται με φόντο την είδηση της υποψηφιότητας του κ. Σολδάτου για τον δήμο Λευκάδας, δείχνει τουλάχιστον τα εξής: Με το να “ρίχνει στη μάχη” η Ν.Δ. βουλευτή (τα περί χρίσματος και τα τοιαύτα δεν πείθουν κανέναν), προσπαθεί να τονώσει το ηθικό της βάσης της (οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα της Ν.Δ. κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι), να τη συσπειρώσει, περιορίζοντας φυγόκεντρες τάσεις, είτε αυτές είναι υπαρκτές, είτε δημιουργούνται. Δεν πρέπει, δε, να ξεχνάμε

α) ότι η δεξαμενή των ψήφων ενός κυβερνητικού βουλευτή δεν είναι κατ΄ανάγκην αποκλειστικά και μόνο στενά κομματική και

β) ότι η Ν.Δ. δηλώνει   με αυτή της την επιλογή ότι  δεν έχει ουσιαστικά αυτοδιοικητική πρόταση για τη Λευκάδα. (Δεν αναλαμβάνει ρίσκο; Ας έχουμε ένα κρατούμενο, γιατί μπορεί να χρειαστεί).

Σε αυτήν τη λογική προστίθεται και ένα ακόμα κομμάτι που έχει να κάνει με μία αφήγηση παλαιοκομματικής, δυστυχώς,  νοοτροπίας: ο κόσμος να αρχίσει να επικεντρώνεται σε μια αναμέτρηση προσώπων που ενσαρκώνουν όμως συγκεκριμένους ρόλους και όχι πολιτικών αυτών καθεαυτών, τις οποίες θα κληθούν να ασκήσουν τα πρόσωπα.  Aς δούμε και δύο ακόμα κρίσιμα γεγονότα: Την πρόσφατη αντιπαράθεση του κ. Σολδάτου με τον ΣΥΡΙΖΑ, που, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, συγκεντρώνει στο πρόσωπο του Κ. Δρακονταειδή την προοπτική της νίκης, αλλά και το ότι η είδηση της υποψηφιότητας έρχεται μετά και από την συνέντευξη του νυν Δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή στον ρ/σ Prisma 95.1.

Ο νυν βουλευτής και υποψήφιος για τον δήμο Λευκάδας πάντως συνυπέγραψε εν τω μεταξύ επιστολή μαζί με άλλους 32βουλευτές της ΝΔ που ζητούν  “να δοθεί παράταση στην εφαρμογή τήρησης Βιβλίων εσόδων – εξόδων των αγροτών έως το τέλος Μαρτίου 2014,  ώστε να ρυθμιστούν όλα τα θέματα με εγκύκλιο και να λάβουν πλήρη ενημέρωση για την εφαρμογή, οι αγρότες και οι λογιστές.

 

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights