Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Άρχισαν …τα όργανα. Guardian: Ενδεχόμενη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τους Έλληνες να υποφέρουν περισσότερο

Κάπως έτσι τίθενται τα διλήμματα, μάλλον τα ψευτοδιλήμματα, όπως έγινε και την περασμένη προεκλογική περίοδο εδώ στην Ελλάδα. Έξοδος από το ευρώ κι επιστροφή στη δραχμή, τα γνωστά τροπάρια δηλ., όσων δεν  έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να ενδύονται , κατ΄επάγγελμα η καθ΄έξιν, πολύχρωμα φτερά και να μιμούνται την ομιλία.

Μπορεί κανείς εύκολα να δει, να αναλύσει, διότι η επιλογή των λέξεων και των νοημάτων τους δεν είναι, πως θα μπορούσε άλλωστε, τυχαία.

“Ο Guardian μέσω του αρθρογράφου Λίο Πάνιτς κάνει μια απόπειρα να αναλύσει το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον Πάνιτς τα πράγματα δεν είναι και πολύ ευοίωνα, καθώς όπως τονίζει: «Οι ηγέτες του κόμματος δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι εκτός κι αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες ισορροπίες δυνάμεων στις άλλες χώρες ώστε να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, μια ενδεχόμενη εκλογή του θα κάνει τους Έλληνες υποφέρουν ακόμη περισσότερο με οικονομικές «τιμωρίες» και απομόνωση».

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα που κατάφερε να σημειώσει μεγάλη εκλογική επιτυχία πρόγραμμα που έχει ως βασικό στοιχείο την κρατικοποίηση των τραπεζών και την ριζική αλλαγή στη λειτουργία τους. Τέτοιου είδους ιδέες είναι που κάνουν την ευρωπαϊκή ελίτ να αισθάνεται άβολα με μια νέα ενδεχόμενη πολιτική κρίση στην Ελλάδα, που μπορεί να οδηγήσει σε νέες εκλογές και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού της χώρας.

Υπογραμμίζει μάλιστα τις αναφορές του Τσίπρα, ως υποψήφιου να διαδεχθεί το Μπαρόζο στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι αποτελεί ιστορική ευκαιρία για μια αριστερή εναλλακτική λύση στο σημερινό καπιταλιστικό ευρωπαϊκό μοντέλο.

Ολοκληρώνει μάλιστα με την διαπίστωση ότι το ζήτημα στον 21ο αιώνα δεν είναι το δίλημμα μεταρρύθμιση εναντίον επανάστασης, αλλά τι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και σε τι είδους λαϊκά κινήματα θα στηριχθούν, έτσι ώστε να αντέξουν τις πιέσεις του καπιταλισμού, καθώς μπορεί να αποδειχθούν αρκετά επαναστατικές.”

ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *