Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Αυγούστου 2022

Συνέντευξη-αποκάλυψη του δημάρχου Λευκάδας, Κώστα Αραβανή, ρίχνει φως στα παρασκήνια διαχρονικά στην Λευκάδα

“Ο πίνακας και η κιμωλία με θρέφει”, ανάφερε κλείνοντας την συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ prisma 95,1 και στον Παναγιώτη Κουνιάκη ο δήμαρχος Λευκάδας για την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Μια συνέντευξη στην οποία ο Κώστας Αραβανής ήταν αποκαλυπτικός για το πως και από ποιους σχεδιάζονταν το μέλλον της Λευκάδας, διαχρονικά μέχρι σήμερα, κάνοντας, δε, λόγο για μοίρασμα θέσεων αλλά και ρόλων…

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, αλλά και που επιβάλλεται να πάρουν θέση κόμματα και φορείς στις καταγγελίες του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Αραβανή. Ο δήμαρχος, παρά την φιλότιμη προσπάθειά του,  δεν μας έπεισε ότι είναι άμοιρος ευθυνών, αφού ανέχονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια την κατάσταση την οποία σήμερα καταγγέλλει.  Έστω και αργά, εμείς τον βοηθάμε επικεντρώνοντας σε όλα όσα, κατά την γνώμη μας, ήθελε ν΄ακουστούν, λίγο πριν οι πολίτες της Λευκάδας αλλά και του Μεγανησίου οδηγηθούν στις κάλπες.

Επίσης, συστήνουμε στους αναγνώστες ν΄ ακούσουν όλη την συνέντευξη και να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα, αφού κι εμείς στην προσπάθειά μας να συμπυκνώσουμε την πληροφορία, σε κάποια σημεία (όχι σκοπίμως) μπορεί και να τον αδικήσαμε.

ΜΕΡΟΣ  Α

12:32:  Έφυγα από την Νομαρχία , γιατί έτσι ήταν το “σύστημα”, ήρθα στον δήμο.

15:59:  Σας έχω συνηθίσει να σας  απαντώ, και σας  και στους ακροατές σας. Αυτό δεν δηλώνει πικρία (σημ. εννοεί το υστερόγραφο σε πρόσφατη δήλωσή του), αυτό στιγματίζει συμπεριφορές ανθρώπων, οι οποίοι εκτός από τα δικά τους, θέλουν να καθορίσουν και τα των άλλων… κι αυτό επιτέλους  πρέπει να τελειώσει …. Πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι δικαιούμαστε να διεκδικούμε το οτιδήποτε. Ας αφήσουμε τον κόσμο να επιλέξει γι αυτό  ή το άλλο.

Δημοσιογράφος:  “Θεωρητικά” μπορεί να συμβεί ακόμα και τώρα, μπορεί ακόμα να επιλέξει, θα μπορούσατε να συνεχίσετε και ν΄ απευθυνθείτε στην κρίση του κόσμου και να συνεχίσετε το έργο σας… (διακόπτεται)

Κώστας Αραβανής: Δεν είπα εγώ αυτό, λέω γι αυτούς που κανονίζουν τις θέσεις για τους εαυτούς τους , θέλουν να μπουν εκεί που θεωρούν ότι χωρούν, και δίνουν και στους άλλους μια άλλη θεσούλα!

Δημοσιογράφος (αμήχανα): Μάλιστα ! Ε, ε θέλω να ρωτήσω … (διακόπτεται)

Κώστας Αραβανής : Κι αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν και στο πρόσφατο παρελθόν και το ζήσαμε  και στη Λευκάδα!!!

23:30: Εγώ θέλω να σας πω και κάτι άλλο. Θεωρώ ότι άτομα που μας φόρτωσαν τα μνημόνια ψηφίζοντάς τα με “ναι σε όλα” και δεν τα στήριξαν όταν ήρθε η ώρα αλλά μας το άφησαν φεύγοντας από την πίσω πόρτα, βάζοντας στον χώρο συνεργάτες τους, τώρα έρχονται, γιατί άκουσα… ως ανεξάρτητοι σωτήρες να μας σώσουν από τι; Από το μνημόνιο λες και προκύπτουν από παρθενογένεση…

42:38 (Έχει προηγηθεί ερώτηση του δημοσιογράφου για το σενάριο υποψηφιότητας Θοδωρή Σολδάτου): Γιατί δεν μου αναφέρεται το άλλο σενάριο που έχει ξεκινήσει από παλιά;

Δημοσιογράφος: Το οποίο είναι;

Κώστας Αραβανής: Ο κ. Βεργίνης να υποστηρίζει την  “άλλη υποψηφιότητα” (;) !

Δημοσιογράφος (αμηχανία):  Δηλαδή… ο κ. Βεργίνης… να…

Κώστας Αραβανής: Αυτό που ακούσατε ή  καταλάβατε. (!!!)

Δημοσιογράφος (γέλια):  …..Μάλιστα!

Κώστας Αραβανής: Αυτό παίζεται για πολύ καιρό …

ΜΕΡΟΣ Β

1:58: Δεν θα ψηφίσω αυτούς που με τις συμπεριφορές τους απαξίωσαν το έργο μας .

7: 40: (Κληθείς από τον δημοσιογράφο να σχολιάσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το έργο της τηλεμετρίας):  Όχι η αντιπολίτευση η πλευρά του κ. Βεργίνη που  ‘χει λύσει όλα τα προβλήματα της Λευκάδας από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους και της Ιονίου Πολιτείας, όπου υπάρχει έργο, επαίρετο ότι το΄χει, έχει αναμιχθεί και το ‘χει λύσει το πρόβλημα αυτός.

11:17 : Ο κ. Καββαδάς Αθανάσιος  έβγαζε ανακοινώσεις όχι η αντιπολίτευση.

Δημοσιογράφος: Ε, δεν ανήκει στην αντιπολίτευση;

Κώστας Αραβανής: Μην χρησιμοποιείται την αντιπολίτευση.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Καββαδάς που είναι αν επιτρέπεται ;

Κώστας Αραβανής: Ο κ Θανάσης Καββαδάς ανήκει στην παράταξη “Ενεργών Πολιτών” του κ. Βεργίνη.

Δημοσιογράφος: Σας το λέω, γιατί το θέμα της τηλεμετρίας μάς το έθεσε και ο κ. Βεργίνης …

Κώστας Αραβανής: Ο κ . Βεργίνης ας κοιτάει να μην κόβουν τις συντάξεις των απόρων αγροτών κι ας σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες, η μία στην Λευκάδα κι η άλλη στον ΟΓΑ. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε κι αν δεν έχει πάρει το μήνυμα πέντε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις που ο κόσμος οι πολίτες τον έβαλαν σε μια συγκεκριμένη θέση και βρέθηκε η εθνοσωτήριος κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  να τον διορίσει εκεί. Εγώ δεν έχω πάει πουθενά διορισμένος.

13:02 (Μιλώντας για Θανάση Καββαδά): Ας πάει να πάρει  τ’ αποτελέσματα από την Rass… Συγγνώμη που με αναγκάσατε να μιλήσω προσωπικά, γιατί ο Θανάσης ο Καββαδάς είναι  ένας φίλος (σχόλιο ΜΝ: Άμα έχεις τέτοιους φίλους…), πέρα από όλα είναι φίλος,  μπορεί να έχουμε διαφορετική προσέγγιση σε κάποια θέματα. Εγώ τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Τον εκτιμώ, προσεγγίζει διαφορετικά τα πράγματα, δεν γνωρίζω γιατί, πιθανόν είναι άπειρος στα αυτοδιοικητικά, να θέλει να κάνει μόνο αντιπολίτευση, από κει και πέρα δεν κέρδισε τίποτα.

2ο:19 έως 21 :40:  Χρήματα -πόροι για ανάπτυξη κάλυπταν χρέη πολιτών για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

29:47 (ερωτώμενος εάν γίνεται κανείς να υπαιξερέσει χρήματα στην αυτοδιοίκηση): Μπορεί να μπει το δάχτυλο στο μέλι και πολύ εύκολα, το θέμα είναι τι χαρακτήρα έχεις και πως αξιολογείς. Κι αν βάλεις το δάχτυλο την μία φορά, την άλλη θα βάλεις δύο, την άλλη τρία, την άλλη το χέρι και στο τέλος θα φας και το γυαλί μαζί. Δεν έχει τελειωμό αυτή η ιστορία.

46:04: Ο πίνακας και η κιμωλία  με  τρέφει!

Κρατάμε και για το Μεγανήσι την φοβερή  ατάκα: “Ο πίνακας και η κιμωλία  με τρέφει”, ελπίζοντας  ότι ο πίνακας  έχει περίσσευμα …τροφής. Ως γνωστόν ο κ. Αραβανής είναι καθηγητής φυσικής, όλο και κάνα βοηθό θα χρειάζεται για τα πειράματά του με το…χλώριο!

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Εξαρθρώθηκε σπείρα μεταφοράς λαθρομεταναστών που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε πολλές περιοχές. Ανάμεσά τους και η Λευκάδα

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  πολυμελής διεθνική εγκληματική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *