Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαρτίου 2023

Θεοφάνεια 2014 στο Μεγανήσι (βίντεο)

Χωρίς απρόοπτα και με συννεφιασμένο ουρανό ο εορτασμός των Θεοφανείων με την παρουσία αρκετών κατοίκων στον Αγιασμό των υδάτων σε Σπαρτοχώρι  και Βαθύ.  Οι εορτασμοί στα λιμάνια του Μεγανησίου δύο ημέρες μετά τον Πρωτοχρονιάτικο χορό της τοπικής ομάδας (ΠΑΣ Μεγανησίου)  έκαναν εμφανέστερη την “διάσταση” στην σχέση μεταξύ της  δημοτικής αρχής και της “ενεργής νεολαίας”  του νησιού. Έτσι εκ προοιμίου  διχαστικά  για το μέλλον του νησιού και χωρίς  ακόμα εμφάνιση κάποιας δημοτικής παράταξης  που θ’ αναλάβει τη  ρετσινιά “της προπατορικής ευθύνης” για λογαριασμό  της παρούσας δημοτικής αρχής,  διανύουμε  την προεκλογική περίοδο μέχρι τον Μάιο του 2014 και τις δημοτικές εκλογές.


Πάραυτα ανεξήγητα αισιόδοξος εμφανίστηκε στην σύντομη ομιλία του- χαιρετισμό κατά την κοπή της πίτας  ο νυν δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος, ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει το “μαύρο” 2014 με ευθύνη της συγκυβέρνησης (από την οποία διακρατά το χρίσμα για τρίτη συνεχόμενη δημαρχιακή θητεία)  καλύτερο  του 2013, ευχόμενος στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά και με  υγεία. Γιατί εάν αρρωστήσουν συν όλα τ΄ άλλα θα κληθούν  να καταβάλλουν το 25ευρο, συμπληρώνουμε εμείς.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά και με τον πάτερ Βαγγέλη να κόβει κομμάτια πρώτα για δεσπότη, δήμαρχο κτλ και φέτος  έφτασε με μικρές περικοπές σε κάθε κομμάτι η πρωτοχρονιάτικη πίτα για όλους. Του χρόνου βλέπουμε … έχει ο Θεός!

 


Μέσα στο πλήθος αίσθηση μας έκανε η “αποστασιοποιημένη θέση” του  “γερόλυκου” της πολιτικής κ. Θανάση Κονιδάρη.  Μελαγχολικό κι απόμερα  των υπολοίπων τον συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός, βυθισμένο  στις σκέψεις του…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights