Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης του ΤΑΟΛ

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ανακοίνωση τριών συμβούλων της προσωρινής διοίκησης του ΤΑΟΛ * σχετικά με το χρόνο διενέργειας των εκλογών και την δήθεν  τακτική κωλυσιεργίας εκ μέρους μας. Ουδέν ψευδέστερον αυτού του ισχυρισμού, όπως επίσης ψευδέστατη   είναι η “αποκάλυψη” για την αποκατάσταση εκλεκτού μας.

* Η ανακοίνωση

“Αγρότες της Λευκάδας και της Περατιάς,

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Αγροτικού Συνεταιρισμού Λευκάδας “ΤΑΟΛ” συνεδρίασε στις 30-12-2013 με θέμα την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή νέας διοίκησης όπως είχε υποχρέωση από το νόμο.

Στην διάρκεια του Συμβουλίου, εμείς οι υπογράφοντες σύμβουλοι με πλήρη υπευθυνότητα απέναντι στους αγρότες μας καθώς επίσης και σύμφωνα με την προτροπή της Γενικής Συνέλευσης και γνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει διοίκηση που να μπορεί να διαχειριστεί και να παίρνει αποφάσεις στα πολλά και επείγοντα θέματα που απασχολούν καθημερινά τον συνεταιρισμό μας, προτείναμε όπως είχαμε δεσμευτεί απέναντι σας εκλογές μέσα σε 15 μέρες, το αργότερο έως τις 18-1-2014.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, Ρομποτής Νικόλαος καθώς επίσης και οι Βικέντιος Νικόλαος και Κούρτης Ηλίας, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να γίνουν οι αρχαιρεσίες τον Φεβρουάριο. Αν βέβαια είχαν την δυνατότητα θα τις όριζαν ακόμη αργότερα, μολονότι γνωρίζουν ότι η προσωρινή διοίκηση δεν μπορεί να παίρνει άλλες αποφάσεις πέραν του ορισμού των εκλογών και ούτε να ασκεί διοίκηση. Το μόνο που τους ενδιέφερε άμεσα ήταν η αποκατάσταση του εκλεκτού τους Φίλιππου Μεσσήνη ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση χωρίς να είναι σύμβουλος και ζήτησε να αντικατασταθεί ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού στο Leader.

Ο εν λόγω κύριος είναι διαχειριστής του προγράμματος Leader Λευκάδας και ο κύριος υπεύθυνος του βαλτώματος του προγράμματος Leader. Αγαπητοί αντιπρόσωποι της Γενικής Συνέλευσης, Αγαπητοί αγρότες της περιοχής μας, Ο θεσμός του συνεταιρισμού πέραν των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν σ’ αυτόν, είναι σημαντικός για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για τα συμφέροντα των αγροτών μας, της κοινωνίας μας και πρέπει να διαφυλαχθεί όπως εσείς αποφασίσατε. Ας αναλάβουν έστω για λίγο απέναντι σας τις ευθύνες που τους αναλογούν οι εν λόγω συνάδελφοι και ας αφήσουν τις όποιες μικροσκοπιμότητες.

Ας δώσουν άμεσα το λόγο στην κυρίαρχη Γενική Συνέλευση να εκλέξει την νέα της διοίκηση. Τη διοίκηση που ΑΥΤΗ και μόνο ΑΥΤΗ η Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ θα αποφασίσει να διοικήσει τον Συνεταιρισμό τα επόμενα 4 χρόνια. Οι όποιες κωλυσιεργίες δεν βοηθούν το Συνεταιρισμό και τα συμφέροντα των αγροτών μας διότι αυτό το προσωρινό Συμβούλιο δεν έχει δικαίωμα αποφάσεων παρά μόνο ένα: Άμεσα τις αρχαιρεσίες. Καλή Χρονιά σε όλους σας, Καλή Χρονιά στον νέο μας Συνεταιρισμό, έτσι όπως αρμόζει στον κόπο, στον μόχθο και το όραμα των αγροτών μας και στα 100 χρόνια ιστορίας του.

Γράψας Λεωνίδας

Λιβιτσάνος Γεράσιμος

Σολδάτος Αλέξανδρος”

 

ΠΗΓΗ: prisma951.gr via lefkadapress.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights