Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Πήραν πίσω το 25ευρω – Αυξάνεται η τιμή στα τσιγάρα (αναν.)

07.01.2014
Αποσύρεται τελικά η τροπολογία του υπουργείου υγείας για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν. Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου και θα τεθει σε άμεση ισχύ.  Ως ισοδύναμο αποφασίστηκε η αύξηση κατά πέντε λεπτά των τσιγάρων και του καπνού.

Ποδαρικό με ένα ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία

Μπορεί να μην παρθούν νέα μέτρα, αλλά η εφαρμογή αυτών που ήδη έχουν ψηφιστεί φτάνουν και περισσεύουν για να μας αποτελειώσουν οικονομικά.  Δείτε λοιπόν κι αυτό αλλά και άλλα μέτρα που ψηφίστηκαν από το Νοέμβριο σε σχετική μας ανάρτηση κι αναρωτηθείτε πόση υποκρισία περισσεύει σε βουλευτές της συγκυβέρνησης που τότε το ψήφισαν χωρίς καμία ένσταση και σήμερα το παίζουν “δήθεν” επαναστάτες. Γράφαμε λοιπόν στις 11 Νοεμβρίου 2013:

“Κρυμμένα σε παραγράφους του πολυνομοσχεδίου στη βουλή εκατοντάδες νέα χαράτσια και περικοπές σύμφωνα με ρεπορτάζ της imerisia.gr, μεταξύ αυτών και η επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και 1 ευρώ με κάθε εκτέλεση συνταγής στα φαρμακεία της χώρας.

Επίσης τίθενται αυτοδικαίως σε αργία δημόσιοι  υπάλληλοι εφόσον τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή ή υπεξαίρεση (κοινή ή της υπηρεσίας), για παράβαση καθήκοντος κλπ. Επίσης, εάν εκδοθούν σε βάρος τους δικαστικές καταδίκες, ένταλμα προσωρινής κράτησης ή με περιοριστικούς όρους, εάν τους επιβληθεί η πειθαρχική ποινή παύσης κλπ. Ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντα του, εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ετέθη σε αργία”.

Δείτε όλα τα μέτρα που είχαν ψηφιστεί  τότε εδώ: Νέα χαράτσια για τους ασφαλισμένους: «25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και 1 ευρώ ανά συνταγή»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights