Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Εκλογομαγειρέματα 3…

Νέα χρονιά, νέα σχέδια…

“Παρενέργειες” χωρίς τέλος μετά την χορήγηση της  “δόσης  δημοσκόπησης” για τις δημοτικές εκλογές στη Λευκάδα. Μια δημοσκόπηση που το αποτέλεσμα, κατά την γνώμη μας, απέχει μακράν απότο πρσαγματικό, για πάρα πολλούς λόγους, όπως λ.χ. στο δείγμα δεν συμπεριελήφθησαν καθόλου άτομα από τους χώρους εργασίας, αφού εκ προοιμίου αποκλείονταν από την διαδικασία. Αντίθετα, συμμετείχαν και άτομα από το Μεγανήσι που ουσιαστικά δεν συμμετέχουν στην εκλογή της Λευκάδας, άλλαξε ονόματα υποψηφίων κτλ.

Εντούτοις απευθυνόμενη αποκλειστικά στον εσωκομματικό μηχανισμό της Λευκάδας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τον βασικό στόχο της μάλλον φαίνεται να τον πέτυχε στο ακέραιο. Έβαλε τα θεμέλια για να συνεχιστεί στη Λευκάδα η πολιτική των τελευταίων 30 χρόνων,  με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Και τούτο γιατί κατάφερε πρώτα να περάσει, κυρίως σε νέους υποψηφίους, το μήνυμα:  “Οι νέοι δεν έχουν αναγνωρισιμότητα, άρα ας καθίσουν στ΄ αυγά τους” .

Έπεισαν όμως τους απλούς ψηφοφόρους; Μα φυσικά όχι! Η κοινωνία, όπου σταθείς και όπου μιλήσεις, έχει ξεκάθαρη άποψη. Εξάλλου έχει κουραστεί από τα ίδια πρόσωπα ,τα οποία και στην συνείδησή της είναι απαξιωμένα, φθαρμένα, συνώνυμα της πολιτικής της χρεοκοπίας, της παρακμής και της διαφθοράς. Δεν βλέπει πλέον δίπλα της  συμμάχους στην οικονομική της εξαθλίωση, παρά μόνο δημίους και “γκαουλάιτερ” που λένε “Ναι σε όλα”. 

Έτσι  έχοντας ως δεδομένα:

α) το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα της παράταξης του Κώστα Δρακονταειδή αλλά και πανελλαδικά του ΣΥΡΙΖΑ

β) τον σχεδόν “ανέπαφο” μηχανισμό  ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα (μοναδική περίπτωση ίσως πανελλαδικώς με τεράστια ευθύνη ΝΔ)

γ) την “παλιά”  εσωκομματική κόντρα στην τοπική ΝΟΔΕ (πιθανή εξήγηση για το παραπάνω αλλά και το παρακάτω)

δ) τα ανεβασμένα ποσοστά της  Χρυσής Αυγής στη Λευκάδα

ε) τις προσωπικές κόντρες και τις “λυκοφιλίες” μεταξύ υποψηφίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,

οι υποψήφιοι αλλάζουν θέσεις σχεδόν  σε καθημερινή βάση και προσαρμόζονται ανάλογα, συμμετέχοντας  σ’ έναν “οργασμό” παρασκηνιακών συμφωνιών και συζητήσεων.  Μάλιστα, ανάλογα με τις συμμαχίες “διαρρέουν” σενάρια για να πλήξουν τους αντιπάλους. Τέτοια “σενάρια” τα μεταφέρουμε πάντα γνωρίζοντας ότι “Αι μέραι είναι πονηραί“.   Σας τα μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επίσημα χρίσματα δεν έχουν δοθεί από τις κομματικές τους οργανώσεις.  Τα τελευταία λοιπόν:

Ο  κ. Κώστας Αραβανής  φέρεται ν΄αποσύρει την υποψηφιότητά του για επικεφαλής, ο κ. Σπύρος Μαργέλης φέρεται  να είναι υποψήφιος αλλά και να το σκέφτεται, ο κ. Θανάσης Καββαδάς  προωθείται  για υποψήφιος (καλά θα κάνει να αποφεύγει να διαβάζει δημοσκοπήσεις) , ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης δεν θα είναι.

Η καινούρια φήμη -και την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, αλλά θεωρούμε ότι μπορεί  να έχει κάποια βάση, πάντα κάνοντας πολιτική εκτίμηση-  είναι ότι ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θόδωρος Σολδάτος μετρά  υποστηρικτές για   υποψήφιος … δήμαρχος!   Εάν όμως κάτι τέτοιο έστω υποθετικά συμβαίνει, ουσιαστικά προαναγγέλλει εμμέσως  τριπλές εκλογές τον Μάιο , ή σκέψεις του βουλευτή για αποχώρηση από την συγκυβέρνηση.

Αυτά για τη Λευκάδα. Για το Μεγανήσι  φέρεται ότι ο Άγιος Βασίλης κάτι  είχε γι αυτό… μέσα στον κόκκινο σάκο του!

Τώρα για την Περιφέρεια τα πράγματα παραμένουν ως έχουν με τον κ. Σπύρο Σπύρου να δηλώνει “παρόν” προς τα “έξω”, αλλά άγνωστο εάν ακούστηκε και “μέσα”.

Σαν γενική παρατήρηση στα παραπάνω θα θέλαμε να προσθέσουμε κάτι ακόμα. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα της κάλπης θα προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις κι αυτή την φορά, ανατρέποντας  όλες τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες όλοι μας όταν συμμετέχουμε, κάνουμε τον ανάλογο χαβαλέ! Τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, ελπίζοντας για το 2014 .

Καλή  και δημιουργική χρονιά σε όλους

Σχετικά

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *