Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Ρεκόρ τουριστών και ρεκόρ πωλητηρίων σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2013

Σημασία  δεν έχει τι εισπράττεις, σημασία έχει το τι πληρώνεις!  Ο κανόνας είναι απλός,  έσοδα – έξοδα =  κέρδος!

Δείτε στην Ελλάδα της ανάπτυξης και των ρεκόρ  αφίξεων τουριστών όλα τα ξενοδοχεία που είναι  προς πώληση:

“Αγγελίες για την πώληση των ξενοδοχειακών του μονάδων είναι πρόθυμοι να βάλουν πολλοί ιδιοκτήτες, ακόμα και σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, παρά το γεγονός ότι το 2013 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε αυτή την κίνηση προχωρούν παρά και τις θετικότερες προβλέψεις στον εν λόγω τομέα το 2014.

Τα στοιχεία αυτά φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας έρευνα που πραγματοποίησε η «Καθημερινή της Κυριακής» σε κορυφαίο διαδικτυακό τόπο πώλησης ακινήτων.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν μόνο για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, δημοσιεύθηκαν 125 αγγελίες για την πώληση κυρίως μικρομεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων σε 19 νησιωτικούς προορισμούς της χώρας.

Το επιδιωκόμενο τίμημα από τους ιδιοκτήτες για την πώληση των 125 μονάδων ανέρχεται στα 378,5 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες μικρομεσαίες μονάδες πωλούνται έως 3 εκατ. ευρώ. Μεγαλύτερες μονάδες πωλούνται σε νησιωτικούς προορισμούς με υψηλό απόθεμα ξενοδοχειακών κλινών.

Στη Ρόδο πωλείται ξενοδοχείο με δυναμικότητα 220 δωματίων έναντι 22 εκατ. ευρώ, στην Κέρκυρα πωλούνται δύο ξενοδοχεία δυναμικότητας 110 και 155 δωματίων έναντι 15 εκατ. ευρώ και 16 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Στα νησιά όπου σύμφωνα με την έρευνα πωλούνται ξενοδοχειακές μονάδες είναι η Μήλος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Άνδρος, η Τήνος, η Σέριφος, η Σύρος, η Αντίπαρος, η Μύκονος, η Νάξος, η Σίφνος, η Ιος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος.

Για την Κέρκυρα και τη Σαντορίνη καταγράφηκε η ανάρτηση των περισσότερων αγγελιών για πώληση ξενοδοχείων, το τελευταίο δίμηνο.”

ΠΗΓΗ

Βέβαια από τη λίστα απουσιάζουν και ξενοδοχεία της …γειτονιάς μας που  αναζητούν κι αυτά αγοραστή, αλλά αυτό θεωρούμε ότι είναι μικρή λεπτομέρεια μπροστά στην “πικρή” αλήθεια του άρθρου-καμπανάκι για όλους  όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Δηλαδή και θα πεθαίνεις στην δουλειά και λεφτά δεν θα βλέπεις…

Κουράγιο αδέρφια, τις “λευκές” επιτυχημένες (τηλεοπτικά)  νύχτες των Αθηνών τα Χριστούγεννα θα τις πληρώσουμε με εκατοντάδες  “μαύρες” ημέρες  το 2014!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *