Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σέρνει τον χορό της διάλυσης … (γράφει ο Γ. Γαβρίλης)

Σιωπηρά αλλά βιαστικά εγκαταλείπουν το «γαλαζοπράσινο» τρένο της συγκυβέρνησης οι μέχρι πρότινος πανίσχυροι άρχοντες αλλά και «παρατρεχάμενοι» παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόωρο «κύμα φυγής» υπό μορφή της απόσυρσης είναι πλέον τόσο μεγάλο που δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας τόσο στα τοπικά δημοτικά συμβούλια, όσο και στα περιφερειακά.  Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν πριν το τέλος του 2013 ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Ο «κομματικός  στρατός» της Αυτοδιοίκησης αποσύρεται, αφού κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχει πλέον ούτε «μέλι» αλλά ούτε και «κουτάλα». Τα μέλη της Τ.A., όπως αυτή συστήθηκε και λειτούργησε στα πρότυπα της οργάνωσης του κομματικού κράτους αλλά και της «υπερκομματικής αυλής των εκάστοτε αιρετών, βρίσκονται μετέωρα στο κενό. Tα πήλινα πόδια που στήριζαν την πολιτική τους ύπαρξη, καταρρέουν μαζί με όλο το οικοδόμημα.

Οι αιρετοί, πλην φωτεινών εξαιρέσεων, φρόντισαν να λεηλατήσουν στην κυριολεξία τα πάντα, κατά τα πρότυπα των  Σελτζούκων –Τούρκων* του 10ου αι., λειτουργώντας επικουρικά στο διεφθαρμένο πολιτικά σύστημα της χώρας.

Χωρίς την κομματική δύναμη, χωρίς  νέους διορισμούς, χωρίς οικονομικούς πόρους και κυρίως χωρίς παρουσίαση έργου υπό τον φόβο της εκλογικής συντριβής, πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα οδηγηθούν ξανά στις κάλπες κι ακόμα περισσότεροι εκείνοι που θ΄ αναζητήσουν νέα πολιτική στέγη κατά την προσφιλή τους συνήθεια.

Το υπάρχον  πολιτικό σύστημα καταρρέει με πάταγο κι η ιστορία έχει γυρίσει σελίδα, αφήνοντάς το για πάντα πίσω, εγγεγραμμένο στο κεφάλαιο με τις μαύρες σελίδες της. Εκείνο πλέον που απομένει είναι ο λαός να βρει το κουράγιο, αφού πρώτα  διώξει την  Τρόϊκα  των  οικονομικών συμφερόντων, μέσω ικανών ανθρώπων και πλατιάς συμμετοχικής δημοκρατίας να γράψει τις νέες ελπιδοφόρες σελίδες για την επιβίωση και την ευημερία  του.

 

* Οι Σελτζούκοι –Τούρκοι  ήταν νομαδικός λαός Τουρκικής καταγωγής  που ξεκίνησε από το Τουρκεστάν  και πολεμώντας και λεηλατώντας τα μέρη όπου περνούσε , κατέρρευσε  έχοντας  προσαρτήσει στην οθωμανική αυτοκρατορία τεράστιες αχανείς εκτάσεις . Αιτία αποτέλεσε  η λεηλασία  των περιοχών που περνούσαν   καταστρέφοντας  την όποια οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα υπήρχε  βυθίζοντας στο χάος τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι όταν κάποια στιγμή έφτασαν στα σύνορα τα οποία λόγω της σθεναρής αντίστασης δεν κατάφεραν να  παραβιάσουν, αναγκαζόμενοι να επιστρέψουν,  δεν υπήρχε η δυνατότητα  της  επιβίωσής τους αφού τα πάντα τα είχαν καταστρέψει στο πέρασμά τους.  Αποτέλεσμα ήταν  ν’ αφανιστούν   τόσο γρήγορα, όσο  γρήγορα είχαν μεσουρανήσει. (50 χρόνια περίπου)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση μέρους του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης “Όλοι μαζί για τη Λευκάδα”. Πανέτοιμος ο Κώστας Δρακονταειδής

     Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014, η Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» ανακοινώνει μέρος […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *