Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Ο Θεόδ. Βερύκιος, Αντ/ρχης Λευκάδας, για τη μεταβίβαση ακινήτων στο ΤΑΙΔΕΠ: «Αιδώς Αργείοι…»

“Τελικά στην Λευκάδα δεν ανήκει ούτε η άμμος της”

Στην Διυπουργική απόφαση 243 του ΦΕΚ 2883/Β’/14-11-2013, παρ. 29 αναφέρεται ότι: Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου με των επ΄ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων ως ακολούθως:

Το ακίνητο στις Κάτω Αλυκές, εκτάσεως 558.600,00 τ.μ. περιλαμβάνει την Μαρίνα, το ΚΤΕΟ, το ΚΤΕΛ, το Δημοτικό, την Πυροσβεστική, το Διοικητήριο και έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση ακίνητα στην Αστυνομία – Λιμενικό – Δημόσια Βιβλιοθήκη και άλλους φορείς.

Κοντολογίς όλοι οι χώροι που στο μέλλον σχεδιάζαμε να στεγαστούν (μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα) όλες οι Υπηρεσίες της Λευκάδας.

Κανείς δεν ρώτησε τους τοπικούς φορείς, τον Βουλευτή κ.α. Η Διυπουργική αποφάσισε για εμάς χωρίς εμάς, απαξιώνοντας για μια ακόμη φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερα για το ΚΤΕΟ και το Διοικητήριο που αφορούν άμεσα την Περιφέρεια έχω να πω τα παρακάτω:

Μέσα από μια πρωτοφανή ένδεια (μηδενικοί ΚΑΠ μέσα στο 2013) προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο ΚΤΕΟ.

Το Διοικητήριο της Περιφέρειας που φιλοξενεί και τον Καλλικρατικό Δήμο Λευκάδας φτιάχτηκε με δάνειο και φτύσαμε αίμα να το εντάξουμε και να το χρηματοδοτήσουμε μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg.

Το χρησιμοποιεί ο Λαός της Λευκάδας.

Πέρα από αυτό δεν αμφιβάλλει κανείς για την εξαιρετική σημασία του Ακινήτου ΑΒΚ 75 για το παρόν και το μέλλον της Λευκάδας.

Στεναχωριέμαι και οργίζομαι όμως σαν Λευκαδίτης και Ιόνιος πολίτης το Νεοελληνικό κράτος να καταληστεύει την περιουσία των Ιόνιων πολιτών ερήμην τους.

Επανειλημμένως δε, σε Περιφερειακά Συμβούλια είχα προτείνει να κινηθούμε νομικά ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να σταματήσει η αυθαίρετη απαλλοτρίωση δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας.

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσουμε.

Προειδοποιούμε όμως τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών ότι οι «Επενδυτές» που θα εμφανιστούν για τα παραπάνω ακίνητα θα τύχουν και της ανάλογής «υποδοχής» από το λαό της Λευκάδας.

Εγώ πάντως (με οποιαδήποτε ιδιότητα) θα είμαι παρών.

Υ.Γ. Τελικά στην Λευκάδα δεν ανήκει ούτε η άμμος της.

Λευκάδα 19/12/2013

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επιστολή Διαμαρτυρίας και προειδοποίησης των κατοίκων Τσουκαλάδων για το Κτηματολόγιο!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ   ΠΡΟΣ:                   1. Κον  Πρωθυπουργό και αρμόδιους  Υπουργούς Πολιτικά κόμματα της Βουλής, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights