Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Μετά το κτήμα στα Βαρδάνια σειρά πήραν και οι Αλυκές. Στο ΤΑΙΠΕΔ μαζί με δύο οικόπεδα φιλέτα στην Βασιλική

Το θέμα ανέδειξε με παρέμβασή της η ΑΝΑΣΑ με τον επικεφαλής της κ. Θεόδωρο  Γαλιατσάτο, ενώ μέχρι σήμερα «σιγή ιχθύος» τηρούν τόσο ο βουλευτής  Λευκάδας κ. Θεόδωρος Σολδάτος  όσο και ο δήμαρχος κ. Κώστας Αραβανής.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ΦΕΚ 2883/14/11/2013 γίνεται λόγος για δωρεάν παραχώρηση, χωρίς κανένα αντάλλαγμα για δημόσια  περιουσία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στις Αλυκές  Λευκάδας και δύο οικόπεδα στην Βασιλική:

Μάλιστα, ειδικά για την δημόσια περιουσία στις Αλυκές, δεν στάθηκε εμπόδιο για την παραχώρησή της ούτε και  το γεγονός ότι, μεγάλο τμήμα του έχει τεθεί υπό την πλήρη προστασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, μιας που η περιοχή αποδεδειγμένα ιστορικά  είναι υψηλού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το ζήτημα αναμένεται με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης του κ. Κώστα Δρακονταειδή να προκαλέσει ακόμα και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με τις συζητήσεις και το ενδιαφέρον να «χτυπούν κόκκινο», ενόψει και της προεκλογικής περιόδου που κορυφώνεται λίγο πριν τις  εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη των νέων αιρετών σε Λευκάδα και Περιφέρεια.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου “Κατασκευή αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών Βασιλικής”. Το έργο θα συμβασιοποιηθεί άμεσα

Κατόπιν των συντονισμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής, των υπηρεσιών του Δήμου, του μελετητή κ Νίκου Φλώριου και της Ειδικής Υπηρεσίας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights