Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

4η επερώτηση από την “Επτανησιακή Αναγέννηση” για την αδιαφάνεια στις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις

2-12-2013

4η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν.

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκο Μηλιώτη

Κοιν: ΜΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ Ή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ» ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ.

Κοιν.: ΜΜΕ

1. Στις 12-1-2012 υπέβαλα την 1Η επερώτηση για τις απ΄ευθείας αναθέσεις και δεν μας δώσατε τα στοιχεία κρατώντας τις δημόσιες υποθέσεις σε βαθύ σκοτάδι, με συνευθύνη των αντιπεριφερειαρχών σας.
2. Στις 30-8-2013, έκανα νέα επερώτηση, τη 2η για το ίδιο θέμα, δηλ. για τις απευθείας αναθέσεις, την οποία με συνευθύνη δική σας και του Προέδρου κ.Μηλιώτη, που έχετε το προνόμιο της αναγραφής θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη, δεν την γράψατε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, διαπράττοντας πολιτική και νομική παράβαση καθήκοντος, καθόσον σε κάθε ημέρα συνεδρίασης δικαιούμαστε με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας να αναγράφεται και να συζητείται ένα θέμα μας και οι επερωτήσεις μας.
3. Στις 3-10-2013 κατέθεσα Αίτηση για κατάθεση εγγράφων, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και συγκεκριμμένα σαφέστατα και συγκεκριμμένα ζητούσα:

«ΝΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΉΣΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ:

1) ΟΛΩΝ των συμβάσεων απ΄ευθείας αναθέσεων για τη τουριστική προβολή και για άλλα ΈΡΓΑ, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Επτανήσου από 1-2-2011 μέχρι σήμερα.
2)ΟΛΩΝ των φυλλαδίων, εντύπων και γενικά αποδεικτικών μέσων για τη τουριστική ή τη δήθεν τουριστική προβολή ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΝΗΣΩΝ από 1-2-2011 μέχρι σήμερα.»
Και πάλι αρνηθήκατε και να τη γράψετε στην ημερήσια διάταξη και να μας χορηγήσετε τα στοιχεία αυτά.
Με βάση τα παραπάνω είναι σαφής η άρνησή σας να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος του δημοσίου και επτανησιακού χρήματος από τον κατ΄ εξοχήν αρμόδιο εκπρόσωπο του λαού, που είναι μία παράταξη της αντιπολίτευσης, γεγονός που δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αφήνοντας ανέλεγκτη τη κατάσταση των απ΄ευθείας αναθέσεων και των ευνοουμένων.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΑΤΕ, μολονότι ήσασταν υποχρεωμένος προς τούτο, νομικά και ηθικά.

5. Στις 26-10-2013 κατέθεσα τη 3Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ για το ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, πλην όμως αρνηθήκατε
και δώσατε εν Συμβουλίω την άκρως απαξιωτική, ψευδή και προσβλητική, ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ απάντηση, για Περιφερειακό Σύμβουλο και δη για Επικεφαλή ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ., ότι δήθεν είναι σε 10 ντουλάπες και δεν μπορείτε να τις κουβαλίσετε, (γιατί δεν τις σηκώνουν οι ώμοι σας, υπονοήσατε !) και να πάω να τις παραλάβω από τα γραφεία των υπαλλήλων.! ! ! Και όταν υπάλληλοί σας παραβρισκόμενοι είπαν ότι κάποιες είναι ανυπόγραφες αλλά μπορούν να σταλούν με email, σας είπαμε
να τις στείλετε με email, και ακόμα περιμένω.

Από την όλη στάση και συμπεριφορά σας φαίνεται ότι
ή
δεν έχετε αντιληφθεί ότι διαχειρίζεσθε δημόσιο χρήμα και δεν μπορείτε να το σκορπάτε ή να το διαθέτετε όπου θέλετε, και ότι η ΠΙΝ δεν είναι μαγαζάκι σας ή της ΝουΔου,
ή
το έχετε αντιληφθεί αλλά επιδιώκετε να κρύψετε παρανομίες ή σκανδαλώδεις συμβάσεις, λες και ήταν μαγαζάκι σας (αλλά και τα μαγαζάκια υπόκεινται στους νόμους και τους κανόνες,

Μετά από αυτή τη προσβλητική ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ συμπεριφορά σας
ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ:
1) Πόσες απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει για η τουριστική προβολή και πόσες για άλλα έργα, και για ποιο ποσό η κάθε μία ;
2) Γιατί φοβάσθε τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια για τη διαχείριση του Επτανησιακού Χρήματος και του δημοσίου χρήματος , πότε αρνούμενοι να εγγράψετε την επερώτηση στην ημερήσια διάταξη, πότε αρνούμενοι να μας επιδείξετε τις συμβάσεις όλων των κάθε είδους απ΄ ευθείας αναθέσεων και όλων των φυλλαδίων που έχουν εκδοθεί, πότε στέλνοντάς με σε υπαλλήλους, και ξεχνώντας πως μιλάτε σε Επικεφαλή Παράταξης και δη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ από το σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ?
3) Θα μου παραδώσετε ναι ή όχι, ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ, όλες τις συμβάσεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, και για τη «τουριστική προβολή» αλλά και για ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ?

Είναι η 4η και τελευταία ερώτηση για το θέμα αυτό, Εάν δεν μου παραδώσετε άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, είναι δική σας ευθύνη που θα καταφύγω στην Εισαξξελέα και στη Δικαιοσύνη !
Με βάση όλα τα παραπάνω ερωτώνται ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου και ο Πρόεδρος κ. Μηλιώτης:

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται !
Έχετε να φοβηθείτε τίποτα που επιμελώς τις αποκρύβετε
από την αντιπολίτευση ;

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *