Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ. Απάντηση στον κ. Δήμαρχο

Στην συνεδρίαση της 02-04-2011 του Δ.Σ. Μεγανησίου με αφορμή δημόσια παρέμβαση της Κίνησής μας από 15-03-2011 με τίτλο  “o δρόμος για το Κεφάλι. Ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή “ η οποία αναρτήθηκε στα sites του Μεγανησίου  και κοινοποιήθηκε με fax στον Δήμο, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να απαντά σε ανώνυμες αναρτήσεις σε blogs και sites και όποιος θέλει να βάλει ένα θέμα να προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για δημόσια συζήτηση. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι μέλος της Κίνησής μας που παρακολουθούσε την συνεδρίαση   δήλωσε ότι εκπροσωπεί την Κίνηση και μάλιστα κατέθεσε αντίγραφο της παρέμβασής υπογεγραμμένο από μέλη της.

Διαφωνούμε με την άποψη του Δημάρχου ότι τα προβλήματα πρέπει να τίθενται και να συζητούνται, αποκλειστικά, στο Δ.Σ. και για λόγους αρχής αλλά και επί της ουσίας.

Σύμφωνα με τις διακηρυγμένες αρχές της Κίνησής μας ένας από τους βασικούς σκοπούς της είναι η ενημέρωση της κοινωνίας του Μεγανησίου για μια σειρά προβλήματα που την απασχολούν και τα οποία έχουμε δημόσια προσδιορίσει. Βασικό εργαλείο ενημέρωσης αποτελούν για μας τα δύο sites του Μεγανησίου τα οποία μέχρι σήμερα συνέβαλαν αποφασιστικά στην διάχυση των ειδήσεων και την ενημέρωση. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να δημοσιοποιούμε τις παρεμβάσεις μας μέσα από τα sites αλλά θα φροντίσουμε και να τις πρωτοκολλούμε, υπογεγραμμένες, στον Δήμο για να μην υπάρχει χώρος για υπεκφυγές και αποφυγή απαντήσεως. Δηλώσαμε δημόσια ότι θα παριστάμεθα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και ήδη το υλοποιήσαμε παρ’ όλη  την προσπάθεια που καταβλήθηκε να μειωθεί η σημασία της παρουσίας μας αυτής.

Αντιπαρερχόμενοι την αιχμή περί ανωνυμίας, γιατί στο Μεγανήσι όλοι γνωριζόμαστε δηλώνουμε ότι δεν έχουμε σκοπό  να εμπλακούμε στο σκηνικό αντιπαράθεσης  που προσπαθούν να στήσουν ανώνυμοι καλοθελητές και παπαγαλάκια. Επιμένουμε στις θέσεις που αναπτύξαμε στην παρέμβασή μας με τίτλο “ενότητα στη δράση ή διχασμός “ από  18-03-2011 και βεβαιώνουμε και πάλι ότι σκοπός μας είναι η βοήθεια προς στον Δήμο κι’ όχι η στείρα αντιπαράθεση.

Όσον αφορά την ουσία της διαφωνίας μας επισημαίνουμε ότι τα ερωτήματα που διατυπώσαμε με την παρέμβασή μας αναμένουν απάντηση.

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ

ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΕΡ. ΠΑΛΜΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΗΣ. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΙΑΝΟΥΤΣΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΕΛ. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΛΑΚΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΜΑΚΗΣ  ΑΡΙΣΤ.  ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights