Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές: Προσλήψεις στους νησιωτικούς δήμους, όπως το Μεγανήσι

Τυχερό “κατ΄εξαίρεση” το Μεγανήσι (κατά το μέρος που αφορά τις προσλήψεις) ως νησιωτικός δήμος. Άλλωστε άτυπα έχει αρχίσει και η προεκλογική περίοδος μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές.

Στις 10.000 προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί από την (συγ)κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει μέσα στο 2014 (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, Λιμενικό κλπ.), μερίδιο αναλογεί και στους νησιωτικούς δήμους, δηλ. εκείνοι που πληρούν την αρχή «ένα νησί – ένας δήμος», όπως είναι το Μεγανήσι. Αφορούν δε ειδικότητες Μηχανικών, Διοικητικών, Τεχνιτών και Εργατών, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αποτελούν εξαίρεση από τον κανόνα 1-5 στο Δημόσιο (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις), σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016.

Σύμφωνα με την παράγραφο «ΣΤ.2. ΑΝΑΣΤΟΛΗΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙΔΙΟΡΙΣΜΩΝ»:

Οι προσλήψεις και οι διορισμοί του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως την 31. 12.2016.
Για τις προσλήψεις και τους διορισμούς του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως ισχύει.
Οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούςδήμους δεν εμπίπτουν στον περιορισμό των προσλήψεων τουάρθρου 11 του ν. 3833/2010.

Με την εξαίρεση αυτή δίνεται η δυνατότητα στους φορείς αυτούς να προσλάβουν τακτικό προσωπικό, καθώς «με το ήδη υπηρετούν ενδέχεται η αποτελεσματική άσκηση του συνόλου των αρμοδιοτήτων που τους έχουν απονεμηθεί με τον Καλλικράτη να μην είναι δυνατή, ενώ κάποιοι εξ αυτών στερούνται παντελώς τακτικού προσωπικού, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη στοιχειώδη έστω λειτουργία τους», αναφερόταν στο σκεπτικό της ρύθμισης.

Με το συγκεκριμένο θέμα είχαμε ασχοληθεί πάλι πέρυσι τον Φεβρουάριο: Παγώνουν μέχρι το τέλος του 2016 οι προσλήψεις στους ΟΤΑ. Εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι που πληρούν την αρχή «ένα νησί – ένας δήμος» (όπως το Μεγανήσι).

Ε, έρχονται κι οι εκλογές…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights