Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το έργο στο Λιμάνι «Αυλάκια» Οθωνών

Παρουσία και του Αντιδημάρχου Οθωνών, Σπύρου Αργυρού, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δόθηκε η απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, στην ερώτηση της παράταξης: «Λαϊκή Συσπείρωση», για το έργο στο Λιμάνι «Αυλάκια» Οθωνών.

Πριν την απάντηση, ο κ. Αργυρός έλαβε το λόγο και ενημέρωσε το σώμα για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τη μετακίνηση των φωτοσημαντήρων που είχαν τοποθετηθεί στο λιμάνι και τόνισε ότι ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Η απάντηση του Περιφερειάρχη

1. Οι φωτοσημαντήρες, που μετακινήθηκαν -με τα στοιχεία Β2 & Β3- έχουν μελετηθεί και τοποθετηθεί με ευθύνη της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, προς την οποία η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας απέστειλε σχετικό έγγραφο για τις δικές τους ενέργειες.

Οι δύο άλλοι φωτοσημαντήρες -Α & Β1- που έχουν τοποθετηθεί με ευθύνη της Υπηρεσίας μας, χρησιμοποιήθηκαν οι προδιαγραφές της Υπηρεσίας Φάρων, έχουν μετακινηθεί & σε συνεργασία με την παραπάνω Υπηρεσία θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης ερμάτων μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

2. Για τις μετακινήσεις δεν προκύπτουν ευθύνες, διότι δεν υπάρχει κακότεχνη τοποθέτηση αλλά λάθος εκτίμηση της Υπηρεσίας Φάρων για τα βάρη των ερμάτων,.

3. Η παραλαβή του έργου αφορά ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ των δύο εργολαβιών που κατασκεύασαν τα έργα της χερσαίας ζώνης και τα έργα της λιμενολεκάνης.

Σημειώνεται ότι το έργο στο Λιμάνι «Αυλάκια» Οθωνών δεν ολοκληρώνεται με τις δύο ανωτέρω εργολαβίες που έχουν παραληφθεί, γι’ αυτό και η Δημοτική Ενότητα Οθωνών έχει λάβει επιχορήγηση προκειμένου να μελετηθεί η προστασία από τους ΝΑ – Α ανέμους του χώρου ελλιμενισμού.

Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο Κέρκυρας μελέτη για τον προστατευτικό λιμενοβραχίονα στην είσοδο του λιμανιού που θα το προστατεύει από τους ΝΑ – Α ανέμους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights