Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Ηλ. Μπεριάτος: “Θα πρέπει να σταματήσει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του ΤΕΙ”. Απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής

Πρέπει να ζήσει και να αναπτυχθεί το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων

Αν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του καθηγητή κ. Ηλία Μπεριάτου για το κλείσιμο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, τότε οι δηλώσεις αυτές προσφέρουν κακή υπηρεσία στην προσπάθεια όλων των αιρετών εκπροσώπων του νησιού, της Διοικούσας Επιτροπής και όλου του προσωπικού του Ιδρύματος, που πασχίζουν να πείσουν την Πολιτεία για την ανάγκη αναβίωσης και ανάπτυξης του Τμήματος.

Τώρα που οι προσπάθειες αυτές φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο, δηλώσεις σαν και αυτές του κ. Μπεριάτου δεν βοηθούν καθόλου την υπόθεση του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας. Το Τμήμα βρίσκεται σήμερα σε ανοδική πορεία, στελεχώνεται όλο και καλύτερα και η φήμη του ξεπερνά πλέον τα ελληνικά σύνορα, μέσω των πολλαπλών δραστηριοτήτων του. Σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και της επιστήμης, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι, βοηθούν στην προσπάθεια αυτή, την οποία συντονίζει το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής
κ. Γιάννης Πολίτης.

Όσο την άποψη του καθηγητή κ. Μπεριάτου ότι το Ίδρυμα έπρεπε να έχει αποκτήσει αιρετή διοίκηση, είναι γνωστό σε όλους, και μάλιστα σε έναν καθηγητή ΑΕΙ, ότι αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των μονίμων μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Παρά τις προσπάθειες εκλογής νέων μονίμων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατό το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων να αποκτήσει τον απαραίτητο αριθμό, εξαιτίας της αναστολής των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια, που η σημερινή Διοικούσα Επιτροπή έχει αναλάβει τα καθήκοντά της (Απρίλιος 2010).

Η Διοικούσα Επιτροπή

(ΔΤ, 2/12/2013)

Δήλωση- βόμβα του Ηλία Μπεριάτου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο κ. Ηλίας Μπεριάτος κατά την διάρκεια του Συνεδρίου προσκαλώντας τους δημοσιογράφους στο γραφείο του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ.

Ο κ. Μπεριάτος αναφέρθηκε για το ΤΕΙ, ο οποίος όπως πιστεύει δεν έχει υποστηριχθεί  όπως θα έπρεπε. Ο Δήμος π.χ.  δεν έχει υποστηρίξει το ΤΕΙ όσο  θα έπρεπε.  Επίσης και η Γεωργική Σχολή δεν έχει υποστηρίξει όσο έπρεπε το ΤΕΙ, όλη η περιουσία του Βαλλιάνειου Ιδρύματος να δοθεί στο ΤΕΙ.  Το Ίδρυμα του Εύδοξου, η Περιφέρεια θα έπρεπε να το παραχωρήσει στο ΤΕΙ. Θεωρεί ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος του Γεωργάτου αυτό το Ίδρυμα. Πρέπει το ΤΕΙ ν’ αποκτήσει περιουσία δική του για να αποκτήσει κύρος.

Ο κ. Μπεριάτος πιστεύει ότι θα πρέπει να σταματήσει το τμήμα Δημοσιων Σχέσεων του ΤΕΙ.  Θα πρέπει το τμήμα αυτό να πάει σε άλλη σχολή, στην Πάντειο π.χ.  Πιστεύει ότι έχει καθυστερήσει η αυτονομία του Ιδρύματος, δεν μπορεί τόσα χρόνια να διοικείται από Διοικούσα Επιτροπή.

Ρωτήσαμε τον κ. Μπεριάτο αν θα ….εκτεθεί εκ νέου σε υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια.  Αρνήθηκε κάτι τέτοιο προς το παρόν, ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα, εκτός όπως είπε χαριτολογώντας,  τον πάρει ο ίδιος ο …..πρωθυπουργός , όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές με τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ

Ο Ηλίας Μπεριάτος, επικεφαλής της παράταξης “Ιόνιο Αρχιπέλαγος”, είναι καθηγητής χωρικού – περιβαλλοντικού σχεδιασμού και γεωγραφίας, διευθυντής Εργαστηρίου Γεωγραφικών Ερευνών και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων (ECTP) και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ISOCARP).

Σπουδές:

– Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 1972
– Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (DEA), στον Πολεοδομικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό 1979
– Πτυχίο (Maitrise) Ανθρωπογεωγραφίας, Paris X – Nanterre, 1981
– Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χωροταξία και Γεωγραφία, Paris VI – Sorbonne, 1982

Τομείς Ερευνητικού Ενδιαφέροντος:

– Χωροταξικός σχεδιασμός και πολιτική, Διοικητική γεωγραφία και χωρική διακυβέρνηση.
– Περιβαλλοντικός σχεδιασμός, Ορεινές και νησιωτικές περιοχές, Αντιμετώπιση καταστροφών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *