Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Η δεκαετία της ανεργίας και η τετραετία των καταθέσεων στα Ιόνια Νησιά – Σε καλύτερη θέση η Λευκάδα

Το meganisinews συγκέντρωσε τα στοιχεία που αφορούν στην ανεργία στα Ιόνια Νησιά έτσι όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ, καλύπτοντας το χρονικό διάστημα από το 2000 έως και το Β΄ Τρίμηνο του 2013, δηλ. ένα χρονικό διάστημα 13 ετών και είναι ενδεχομένως η μόνη έρευνα-καταγραφή αποκλειστικά για τα Ιόνια Νησιά που έχει γίνει από ιστοσελίδα της ευρύτερης περιοχής μας.

Στην καρτέλα της ανεργίας (εικ. 1) επεξεργαστήκαμε τα στοιχεία και δίνουμε την ανά τρίμηνο διαφορά σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο (Μ.Ο.).

Στην καρτέλα των καταθέσεων (εικ. 2, στοιχεία από 3comma14.gr ) η παρουσίαση, επεξεργασμένη, ακολουθεί την αύξουσα-φθίνουσα σειρά.

Σε σχέση με τα Ιόνια Νησιά, η Λευκάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση (σχετικά πάντα και οξύμωρο ταυτόχρονα λόγω της οικονομικής ύφεσης. Μιλάμε για αρνητικό πρόσημο, για διψήφια μείωση %) απ΄ ότι η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος. Μέχρι τον Ιούνιο του 2013 η Λευκάδα καταλάμβανε την 35η θέση (όσο μεγαλύτερος ο αριθμός στη σειρά κατάταξης, τόσο καλύτερες οι «επιδόσεις»), ενώ το χρονικό διάστημα 2008-2011 βρισκόταν 10 θέσεις ψηλότερα (όσο μικρότερος αριθμός στη σειρά κατάταξης, τόσο χειρότερες οι «επιδόσεις»).

Σαφέστατα από τις στατιστικές μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και επιπτώσεις (ενεργός βίος, φτωχοποίηση, εγκληματικότητα, κοινωνική συνοχή, αυτοδιοίκηση, υγεία, παιδεία κλπ). Άλλωστε ζούμε ήδη πολλές από αυτές. Όμως αυτό δεν αποτελεί μέρος της συγκεκριμένης παρουσίασης. Από πλευρά μας έσχει ξεκινήσει μια άλλη έρευνα που θα καλύπτει τα παραπάνω.

Σχετικά

Έρευνα: Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων -όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα- θεωρούν το θέμα των Υπηρεσιών Υγείας ως το πιο σημαντικό απ’ όλα – Τι λένε οι Δήμαρχοι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Ο Χαράλαμπος Καλός εκλέχτηκε δήμαρχος γιατί οι πολίτες δεν είδαν κάτι καινούριο στις άλλες παρατάξεις.”

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων έκανε στον Prisma 91,6 ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisi news Γιώργος Γαβρίλης. Αναφορικά με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights