Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Ιουλίου 2019

Αντίθετος με το σχεδιασμό και τον τρόπο του έργου της διάνοιξης του διαύλου ο Κώστας Δρακονταειδής

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του prisma 95,1 και στον Παναγιώτη Κουνιάκη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι για τη Λευκάδα» κ. Κ. Δρακονταειδής, δήλωσε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη με τον σχεδιασμό που ακολουθεί την διάνοιξη του διαύλου, την δημιουργία της υπόγειας σήραγγας Λευκάδας –Αιτωλοακαρνανίας και την κατασκευή μαρίνας για πολυτελή σκάφη στον ευρύτερο  χώρο   από τo κάστρο  έως την υπόγεια σήραγγα, τα οποία θα δοθούν προίκα στην κατασκευάστρια εταιρεία.

Τόνισε ότι η δημοτική αρχή Λευκάδας δεν ακολούθησε την υπόδειξη της κτηματικής υπηρεσίας για τις απαραίτητες περιβαλλοντολογικές  μελέτες, με αποτέλεσμα ο κύριος όγκος δεκάδων χιλιάδων κυβικών μέτρων άμμου αντί να οδηγηθούν στον φυσικό τους χώρο περιφερειακά στις ακτές κι ανοικτά της εισόδου του διαύλου, να οδηγούνται μέσω δημοπράτησης πιθανόν εκτός της περιφερειακής ενότητας με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον, αφού κανείς δεν δύναται να γνωρίζει πως η φύση στην συγκεκριμένη περιοχή θα συμπεριφερθεί, λόγω του ότι  για πρώτη φορά επιχειρείται σε τέτοια μεγάλη έκταση ανθρώπινη επέμβαση στο δίαυλο.

Επίσης, εκτενή αναφορά έκανε στον τρόπο   που διαθέτει η δημοτική αρχή τα υπό εκτέλεση έργα  του 80% των χρημάτων  του συνολικού της προϋπολογισμού, μέσω απευθείας  αναθέσεων σε εργολάβους.  Ακούστε τι είπε :

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Οι παρεμβάσεις-ομιλίες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα που έγιναν κατά την σημερινή παρουσίαση (βίντεο)

Ομιλία Σταύρου Γρηγόρη Συμπατριώτες, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και ιστορικές. Βρισκόμαστε στο πιο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *