Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2022

Στην τελετή ορκωμοσίας των καθηγητών της Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας ο κ. Θόδωρος Μπουλιέρης

Ο  Λευκαδίτης Ιερέας  πατήρ Βασίλειος Θερμός νέος  καθηγητής της  Ανώτατης  Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

Ο  Μεγανησιώτης πρόεδρος των Φοιτητών κ. Θεόδωρος  Μπουλιέρης παραβρέθηκε σήμερα στην ορκομωσία των νέων καθηγητών της Ανώτατης  Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των δύο νέων καθηγητών που ορκίστηκαν στην σεμνή τελετή, είναι ο πολύ γνωστός μας Λευκαδίτης Ιερέας πατήρ Βασίλειος Θερμός* (φωτό) , ο οποίος ανέλαβε το επιστημονικό  αντικείμενο της Ποιμαντικής.  Σύμφωνα με το romfaia.gr :

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή ορκωμοσίας εκλεγμένων και διορισμένων καθηγητών στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Οι νέοι καθηγητές, κα Σπυριδούλα Γρ. Κωσταρά , η οποία και ανέλαβε το επιστημονικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, αλλά και π. Βασίλειος Θερμός, ο οποίος ανέλαβε το επιστημονικό αντικείμενο της Ποιμαντικής, ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Αρχ. Νικολάου Ιωαννίδη, καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών και του κ. Γρηγορίου Κωσταρά Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρόν στην τελετή ήταν και ο Διευθυντής της Εκκλ. Εστίας Α.Ε.Α.Α. Αρχ. Αγαθαγγέλος Κόκλας Δρ. Φιλοσοφίας, καθώς και ο Πρόεδρος των Φοιτητών κ. Θεόδωρος Μπουλιέρης ** μετά του Γενικού Γραμματέως του κ. Παναγιώτη Ρωμάνου, ο οποίος απεύθυνε θερμό συγχαρητήριο λόγο για το ευχάριστο γεγονός, μεταφέροντας τις θερμότερες ευχές των φοιτητών στους νέους καθηγητές.”

* Βιογραφικό: Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασκεί την Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία παιδιών. εφήβων και νέων. Η διδακτορική του διατριβή στη Θεολογία έχει ως θέμα την ψυχολογία της ιερατικής κλίσεως. Μετεκπαιδεύθηκε ως επισκέπτης επιστήμονας (Visiting Scholar) στα πανεπιστήμια Ηarvard Boston University, Boston College, Andover Newton. Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι ο διάλογος Θεολογίας-Ποιμαντικής και Ψυχιατρικής-Ψυχαναλύσεως, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία της θρησκευτικότητας, η εφηβεία και τα προβλήματά της. Έχει εργασθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα κληρικών και εκκλησιαστικών στελεχών, έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και εκπομπές. Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

** Κατάγεται από το Κατωμέρι Μεγανησίου

16 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *