Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Ζεύξη Λευκάδας και Νέο Νοσοκομείο

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σύσκεψη για την Ζεύξη της Λευκάδας

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Υποδομών για την εξέταση της πορείας των διαδικασιών για την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Ακαρνανία.

Την σύσκεψη ζήτησε ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης, οργάνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Λαμπρόπουλος και μετείχαν εκτός από τον Γραμματέα και τον βουλευτή, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λευκάδας Σπύρος Καρβούνης, ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ/ΕΠΑ&ΙΟ κ. Χρήστος Δουκάκης, ο Προϊστάμενος κ. Ζήσιμος Καρβούνης, ο σύμβουλος του Υπουργείου κ. Νίκος Τζελέπης και ο μελετητής του έργου του Διαύλου της Λευκάδας κ. Νίκος Φλώριος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος παρουσίασε τη δουλειά που έχει γίνει, επαναλαμβάνοντας πως είναι στις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείου η κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής μεγάλων έργων.

Το νέο και σημαντικό που συμφωνήθηκε στην σύσκεψη είναι μαζί με το έργο της ζεύξης να μελετηθεί και η δυνατότητα κατασκευής ενός αγκυροβολίου για μεγάλα σκάφη (ΜΕGΑ ΥΑCHΤ). Για την εν λόγω πρόταση διατυπώθηκαν σκέψεις, ιδέες και παρατηρήσεις στη βάση ενός ενδεικτικού σχεδίου που έχουν συντάξει οι υπηρεσίες και οι σύμβουλοι μηχανικοί του Υπουργείου.

Στο τέλος της σύσκεψης συμφωνήθηκε:

  • Ο Γενικός Γραμματέας κ. Λαμπρόπουλος να κάνει τις απαραίτητες πρώτες συνεννοήσεις με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  για την εξασφάλιση της κατ’ αρχήν σύμφωνης γνώμης τους.
  • Το Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με τους συμβούλους του να καταλήξει σε ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο για τα έργα, με βάση τις ιδέες και τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στην σύσκεψη.
  • Να συμπληρωθούν τα τεύχη που έχει ήδη ετοιμάσει το Υπουργείο για το έργο της ζεύξης με όσα επιπλέον στοιχεία χρειάζονται για το έργο του αγκυροβολίου.
  • Να προχωρήσει γρήγορα ο διαγωνισμός δημοπράτησης του έργου με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου (Α΄ Φάση).
  • Να υπάρχει στενή παρακολούθηση του θέματος από όλους.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για το νέο Νοσοκομείο

Επειδή λέγονται και γράφονται πολλά, θεωρούμε χρέος μας να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά τη σταθερή απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Λευκάδα.

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης βρίσκεται σε καθημερινή συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν στην πορεία για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων και την δημοπράτησή του. Ο φάκελος του έργου ήδη βρίσκεται στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, ελέγχεται και συμπληρώνεται με κάθε επιπλέον στοιχείο που απαιτείται.

Όλα προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ανακοινώσει με σχετικά δελτία τύπου στις 2/2/2011 και στις 23/3/2011 και παρά τα προβλήματα που προκύπτουν η εκτίμησή μας για δημοπράτηση του έργου μέσα στο καλοκαίρι εξακολουθεί να ισχύει.

Για το θέμα ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης δήλωσε: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε όμως να βάζουμε στόχους και με γνώση και σκληρή δουλειά να τους κερδίζουμε».

Από το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *