Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Τελετή βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας. Στους βραβευμένους και ο Γιάννης Πολίτης

Η «ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ», βράβευσε στις 24 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:30 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο  διακεκριμένες προσωπικότητες, με καταγωγή από τα Επτάνησα, με σκοπό να αναδείξει και βραβεύσει Επτανήσιους, οι οποίοι έχουν διακριθεί και καταξιωθεί, ο καθένας στο χώρο που εκπροσωπεί και τη θέση που κατέχει.

Με αλφαβητική σειρά:

Παναγιώτης Βάρδας (Κύθηρα), Γιάννης Δοϊκας (Παξοί), Γιώργος Κασιμάτης (Κύθηρα), Γιώργος Κατσαρός (Κέρκυρα), Κάλλια Κουβά (Παξοί), Δημήτρης Παΐζης (Iθάκη), Γιώργος Παξινός (Ιθάκη), Μίμης Πλέσσας (Ζάκυνθος), Γιάννης Πολίτης (Μεγανήσι), Σάκης Ρουβάς (Κέρκυρα), Τζένη Ρουσσέα (Ζάκυνθος), Μαρία Φαραντούρη (Κεφαλονιά), Σπύρος Φλογαϊτης (Λευκάδα).

Το συντονισμό της παρουσίασης των διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα για το έτος 2013 είχε η δημοσιογράφος Νατάσα Βησσαρίωνος, με την παρουσίαση των μουσικών συνόλων της Ε.Ε.Ε. σε έργα Επτανησιακής μουσικής σχολής από διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες, υπό τη μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Ε.Ε. μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Η τελετή ξεκίνησε με βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιο (εκ Κεφαλληνίας) και τιμητική διάκριση στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με δικές του καταγραφές, η μουσική του πορεία ξεκίνησε με τις επιρροές που δέχτηκε από τα Επτάνησα και την διαμονή του στην Κεφαλονιά, κατά την διάρκεια της νεαρής του ηλικίας, όταν τα μη υποδουλωμένα στους Τούρκους Επτάνησα απολάμβαναν υψίστου βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα.

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για να τιμήσει τους βραβευθέντες θα προβεί στην έκδοση συλλεκτικού-φιλοτελικού φακέλου με προσωπικό γραμματοσήμο, ειδικής αναμνηστικής σειράς από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, όπου θα φέρουν την φωτογραφία τους.

Τα πνευματικά δικαιώματα της συγκεκριμένης έκδοσης η οποία δεν θα διατίθεται για πώληση προς κάθε ενδιαφερόμενο, διατηρεί η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των επάθλων για τους τρείς πρώτους επιτυχόντες από την διεξαγωγή του διαγωνισμού της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, για νέο λογότυπο.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights