Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Νέο κόμμα στην Βουλή… με έντεκα εν ενεργεία βουλευτές

Στην ουσία, 11 ανεξάρτητοι βουλευτές συνέστησαν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία τους από τουλάχιστον πέντε βουλευτές.

Πρακτικά, η διαφορά για τους 11 με τη σύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ότι αποκτούν όλα τα προνόμια ενός κόμματος μέσα στη Βουλή, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή (γραφεία, μετακλητοί υπάλληλοι κτλ.) όσο και σε επίπεδο διαδικασιών (π.χ. συμμετοχή σε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων).

Οι 11 βουλευτές είναι οι Θ. Παραστατίδης (σ.σ.: ορίστηκε ως πρόεδρος), Ανδρ. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Μ. Ανδρουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος, Μ. Μπόλαρης και Ν. Σταυρογιάννης. Το δε όνομα του νέου… κόμματος είναι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», ενώ μοναδική μεμονωμένη ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει (για την ώρα…) η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ποιοι απαρτίζουν, όμως, τους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές»;

Κατ’ αρχάς, στους κόλπους της εκπροσωπούνται τρία κόμματα-πολιτικές κινήσεις, με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και κατευθύνσεις: οι κύριοι Λοβέρδος και Αηδόνης αποτελούν εκπροσώπους του νεοσύστατου κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», το οποίο, με πρόεδρο τον πρώτο, έχει στα σκαριά προγραμματική συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ.

Από την άλλη, Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς έχουν αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ και έχουν σχηματίσει την κίνηση «Η Κοινωνία Πρώτα», ενώ ο Ν. Νικολόπουλος έχει ιδρύσει το «Χριστιανοδημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα».

Ο Μ. Ανδρουλάκης αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, λόγω των διαφωνιών του με τον Ευ. Βενιζέλο, ενώ ο Θ. Παραστατίδης διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ψήφισε μέτρα του Μνημονίου. Ανήκει στο λεγόμενο «παπανδρεϊκό» μπλοκ του ΠΑΣΟΚ και ορίστηκε πρόεδρος περισσότερο για λόγους ουδετερότητας, λόγω της συμμετοχής τριών πολιτικών κινήσεων (και τριών… προέδρων).

Ο Γ. Κουράκος αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ λόγω διαφωνίας του με τον Π. Καμμένο, ενώ οι Γ. Κασαπίδης και Ν. Σταυρογιάννης διαγράφηκαν επίσης από τη Ν.Δ. επειδή δεν ψήφισαν μέτρα του Μνημονίου. Το ίδιο συνέβη και με τον Μ. Μπόλαρη, τον οποίο πληροφορίες έφεραν σε συζητήσεις με τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του κ. Λοβέρδου. Ωστόσο, πιο πρόσφατες φήμες τον φέρνουν σε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τις επιβεβαιώνει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: capital.gr (Αιμίλιος Περδικάρης)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δημόσιο: πρώτα test και εξετάσεις και μετά εφεδρεία. Ποιοι φέρονται να βλέπουν πρώτοι την έξοδο και ποιες κατηγορίες εξαιρούνται

– Σχέδιο εξετάσεων πολλαπλών επιλογών – Με ποια κριτήρια θα τίθενται σε εφεδρεία οι υπάλληλοι – Πρώτοι υποψήφιοι για την […]

Ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης για την απόφαση του Κυπριακού Κοινοβουλίου: “Ο Δαβίδ στάθηκε επάξια απέναντι στο Γολιάθ”

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθερων Γιώργος Χατζημαρκάκης έκανε την παρακάτω δήλωση, με αφορμή την απόφαση του Κυπριακού Κοινοβουλίου: Ο Δαβίδ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights