Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2022

Έρχεται κατάργηση δεκάδων Λιμενικών Σταθμών. Τι γίνεται με τον Λιμενικό Σταθμό στο Νυδρί

Έρχεται «Καλλικράτης»  στο Λιμενικο Σώμα με καταργήσεις δεκάδων Λιμενικών Σταθμών και  Υπολιμεναρχείων σε όλη τη  χώρα. Η αλλαγή της Περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα συμπαρασύρει στην κατάργηση μια σειρά φυλακίων και Λιμενικών Σταθμών στην περιοχή μας όπως της Σαγιάδας, του Μενιδίου και σύμφωνα με το kefalloniapress.gr σε κίνδυνο βρίσκεται του Ληξουρίου και του Φισκάρδου!

Άγνωστα παραμένουν τα σχέδια του Υπουργείου για τον Λιμενικό Σταθμό Νυδριού, μιας που το οριστικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση στο τέλος του χρόνου. Καλό είναι να μην επαναπαυόμαστε, αν και πιστεύουμε ότι δεν είναι στην λίστα με τους πρώτους!  Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κρατά καλά κλειστά τα χαρτιά του για να περιορίσει τις αντιδράσεις σ’ ένα καθαρά  σχέδιο περικοπών που μακράν απέχει των πραγματικών αναγκών του Λ.Σ για αποτελεσματικότητα, όπως δηλώνει και με ανακοίνωση της από της 11/10/2013  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος:

«Προτάσεις επί των Σχεδίων Π.Δ. για τον Οργανισμό Υ.Ν.Α. και την Αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πειραιάς 11/10/2013

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 10/10/2013, το Γ.Σ. της Ομοσπονδίας προκειμένου να συζητήσει επί των προτάσεων σχεδίων Π.Δ. για τον Οργανισμό Υ.Ν.Α. και την Αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας, προκύπτει μια ατολμία για τομές και αλλαγές οι οποίες είναι αναγκαίες, για την στήριξη μιας ποιοτικής αναβάθμισης των λειτουργιών και Υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Τα συγκεκριμένα σχέδια δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν την ουσία, να βελτιώνουν υφιστάμενες δομές, αφού  κυρίως ανακυκλώνουν μια λανθασμένη και προβληματική κατάσταση, περιορίζοντας τις όποιες αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των Λιμενικών Αρχών, στη μεταφορά εδρών δύο Περιφερειών, στην κατάργηση των Επιθεωρητών, στην κατάργηση Λιμενικών Σταθμών κλπ, τα οποία δεν αποτελούν εγγύηση αποτελεσματικότητας, αλλά αντικείμενο πράξεων αριθμητικής και μόνο.

Σε ότι αφορά δε την αλλαγή κατηγορίας Λιμενικών Σταθμών σε Λιμενικά Τμήματα, οφείλει η πολιτική και φυσική μας ηγεσία να αποδείξει, ότι αυτό δεν γίνεται με την λογική των «εύκολων» και ανέξοδων μεταθέσεων που θα υπερβαίνουν τις διαδικασίες του Π.Δ. «Μεταθέσεων Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», αφού θα γίνονται από τους κατά τόπους Λιμενάρχες χωρίς κριτήρια και χωρίς χρονικούς περιορισμούς, αλλά ότι προκύπτει από την επεξεργασία  ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιάταξης των Λιμενικών Αρχών της χώρας.

Επίσης, η όλη διαδικασία για να είναι ολοκληρωμένη θα πρέπει να συμπεριλάβει και την νέα κατανομή προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία θα βασίζεται στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τα δύο  παραπάνω σχέδια Π.Δ. και που η ολοκλήρωση της, αποτελεί αναγκαία ρύθμιση  προκειμένου συμπεριληφθεί στο Οργανόγραμμα.

Τέλος θεωρούμε σημαντική, αναγκαία και απαραίτητη την εν λόγω μεταρρύθμιση, στην βάση όμως μιας ολοκληρωμένης επεξεργασίας ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάταξης των υφιστάμενων δομών λειτουργίας, περιλαμβάνοντας τον σχεδιασμό, την οργάνωση, την εκπαίδευση, τις ειδικότητες, την εξειδίκευση, την συνεργασία κλπ ώστε μέσα από ευέλικτες δομές και λειτουργίες να έχουμε πλεόνασμα παραγόμενου έργου με επιθυμητή την μείωση του κόστους παραγωγής.
Στην κατεύθυνση αυτή είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Για το Γ.Σ. 

    Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *