Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Κατάσχουν το σπίτι ανάπηρου συνταξιούχου οικοδόμου στην Λευκάδα για οφειλές του προς την Εφορία


Σύμφωνα με  το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας: Η Εφορία Λευκάδας έχει αποστείλει ειδοποιητήριο κατάσχεσης για σπίτι 103 τ.μ. του Κ.Μ., συνταξιούχου ανάπηρου οικοδόμου (αναπηρική σύνταξη 510€) με βαθμό αναπηρίας 80%. Συγκεκριμένα πρόκειται για καρκινοπαθή και καρδιακό.

H ανακοίνωση:

“Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει την βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  που απειλεί τα λαϊκά νοικοκυριά με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και την ίδια ώρα μοιράζει απλόχερα δισεκατομμύρια σε τράπεζες και εφοπλιστές.

Οι απάνθρωπες αυτές ενέργειες της κυβερνητικής πολιτικής, που κυνηγάει τις λαϊκές οικογένειες για μικροχρέη με κατασχέσεις σπιτιών και τραπεζικών λογαριασμών, θα ενταθούν με το νέο έτος όπου θα ξεκινήσουν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

 Μια τέτοια περίπτωση που μας καταγγέλθηκε είναι η παρακάτω.

Η Εφορία Λευκάδας  έχει αποστείλει ειδοποιητήριο κατάσχεσης για σπίτι 103 τ.μ. του Κ.Μ. , συνταξιούχου ανάπηρου οικοδόμου ( αναπηρική σύνταξη 510€) με βαθμό αναπηρίας 80%. Συγκεκριμένα πρόκειται για καρκινοπαθή και καρδιακό.

Το σπίτι ο συνταξιούχος το απέκτησε από την «Εργατική Κατοικία» το 1998  λόγω πολυτεκνίας ( 8 παιδιά)

Το χρέος  του ανάπηρου συνταξιούχου ανέρχεται στα 9.848,97 €  από αδυναμία καταβολής των δόσεων ενός δανείου, την δεκαετία 2000-2010 .

Σε προσπάθεια διακανονισμού, η εφορία απαίτησε ελάχιστη μηνιαία δόση 300 € , ποσό το οποίο δεν μπορεί να διαθέσει ο ανάπηρος των 510€.

 Αντιπροσωπεία του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ θα προβεί σε διαμαρτυρία  τόσο στην ΔΟΥ όσο και στην Περιφερειακή Διοίκηση. Παράλληλα θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα απαιτήσουμε την άμεση ενεργοποίηση όλων, για να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες που στρέφονται σε αδύναμους συνανθρώπους μας απειλώντας την ομαλή ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους. Θα απαιτήσουμε να υπάρχει τείχος προστασίας τουλάχιστον στο δικαίωμα της κατοικίας των συνανθρώπων μας που υποφέρουν από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν ενάντια στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, να μην επιτρέψουν να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.

Λευκάδα 13-11-2013

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *