Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Νέο πλήγμα στην συνοχή του κυβερνητικού μετώπου

Η Θεοδώρα Τζάκρη ήταν αυτή που τάραξε τα νερά με τη διαφοροποίησή της – και ακολούθησε το δρόμο που είχε ακολουθήσει και παλαιότερα, όταν καταψήφισε μέτρα του Μνημονίου. Αλλά η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ανέδειξε και άλλες περιπτώσεις βουλευτών – κυρίως του ΠΑΣΟΚ – που εξακολουθούν να είναι στο «αντάρτικο». Αλλά μόνο στα λόγια…

Δυσαρέσκεια για Τζάκρη

Στο ΠΑΣΟΚ, ούτως ή άλλως, υπάρχει συζήτηση για τη σκοπιμότητα της κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι το Κίνημα κινδυνεύει να καταστεί «ουρά» της Ν.Δ. και να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη – όπως διατύπωνε στα επίσημα όργανα του κόμματος και η κυρία Τζάκρη. Για την οποία στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για την ψήφο της. Ουδείς, όμως, εξ αυτών (πλην αυτής…) σκέφτηκε ή σκέπτεται να ρίξει την κυβέρνηση. Προφανώς γιατί γνωρίζει ότι αν γίνουν εκλογές, ενδεχομένως και να… συνταξιοδοτηθεί.

Ο «σταθερός» αντιρρησίας

Ο Κ. Σκανδαλίδης είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση. Εξ αρχής, προεκλογικά, είχε ταχθεί κατά της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Και στη συνέχεια εξέφρασε επιφυλάξεις για την προγραμματική συμφωνία. «Σήμερα παίρνετε την ψήφο μου με υφαρπαγή. Δεν σας ανήκει. Αλλά αναγκάζομαι να σας τη δώσω. Δεν είναι λευκή επιταγή. Ούτε προδικάζει την αυριανή ημέρα», είπε από το βήμα της Βουλής.

Νέος πόλος;

Το ενδιαφέρον είναι ότι τον ακολούθησε ο Θ. Μωραΐτης – ο οποίος το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ως εκφραστής ενός πόλου «παπανδρεϊκών» βουλευτών που αντιμετωπίζει επιφυλακτικά τους χειρισμούς του Ευ. Βενιζέλου. «Δίνουμε μια ψήφο επώδυνης ανοχής. Στέλνω, όμως, ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς όλους και ειδικά σε όσους κάνουν όνειρα διευθετήσεων στην πλάτη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μ. Κασσής – ο οποίος είχε διαγραφεί παλαιότερα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν ψήφισε μέτρα του Μνημονίου και επέστρεψε πριν το συνέδριο του Μαρτίου. «Η ψήφος μου δεν είναι λευκή επιταγή. Μη λάβετε την ψήφο μου ως εξουσιοδότηση για λειτουργία και για να φέρετε το έκτρωμα του φόρου ακίνητης περιουσίας, την άρση πλειστηριασμών, τη λήψη νέων, οριζόντιων, κάθετων και πλάγιων μέτρων», είπε επίσης από το βήμα της Βουλής.

Και «γαλάζιοι»

Στο άλλο στρατόπεδο, όμως, αυτό της Ν.Δ., υπάρχουν επίσης βουλευτές που τηρούν επιφυλακτική στάση. Εκτός του «σιωπηλού» Β. Πολύδωρα – ο οποίος, πάντως, ψήφισε χθες – αλλά και του Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, ο Β. Κικίλιας αιφνιδίασε με όσα είπε από το βήμα της Βουλής, με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ. «Το σίγουρο είναι ότι στο θέμα της ΕΡΤ χάσαμε. Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου, φτάσαμε από τα τρία κανάλια που είχαμε σε ένα, με κόστος 240 εκατ. ευρώ. Κάτι δεν πάει καλά»…

ΠΗΓΗ: capital.gr (Αιμίλιος Περδικάρης)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τα πλανητικά μνημόνια

Η πρόκληση των δανειστών, η συγκυρία της διαπραγμάτευσης και ρόλος της ελληνικής παρωνυχίδας στους οικουμενικούς σχεδιασμούς της καπιταλιστικής «Διεθνούς» Του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights