Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2021

Άδεια άνευ αποδοχών και χρονικών ορίων για δημοσίους υπαλλήλους για λόγους κόστους

Την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα μεθοδεύουν τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών σε μία ύστατη προσπάθεια συγκράτησης του μισθολογικού κόστους, προκειμένου να μπουν λεφτά στο κρατικό ταμείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η κυβέρνηση εξετάζει τα ακόλουθα δύο σενάρια, τα οποία προβλέπουν:

1. Τη δυνατότητα διακοπής της εργασίας στο Δημόσιο χωρίς την απώλεια της θέσης εργασίας. Δηλαδή, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να φεύγουν, εφόσον το επιθυμούν, και να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο δεν θα χάνεται η θέση τους και θα μπορούν να επιστρέψουν σε αυτήν κάποια στιγμή. Με τον τρόπο αυτόν, το Δημόσιο δεν θα καταβάλλει μισθούς και εισφορές, ενώ όταν θα επιστρέφει στο Δημόσιο ο υπάλληλος θα έχει μεγαλύτερη εμπειρία.

2. Την εγκαθίδρυση του θεσμού της μερικής απασχόλησης σε εθελοντική βάση. Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά τους εν ενεργεία υπαλλήλους. Όμως οι νεοπροσλαμβανόμενοι, αναλόγως βέβαια και με τις ανάγκες της εκάστοτε δημόσιας υπηρεσίας, θα μπορούν να προσλαμβάνονται για μερική απασχόληση.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται στο εξωτερικό, επισημαίνουν οι αρμόδιοι, υποστηρίζοντας ότι θα εξορθολογιστεί η δομή του μισθολογικού κόστους.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *