Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης μιλά αποκλειστικά στο meganisinews.gr

-Τι απαντά για την «Κίνηση των 58», την Κεντροαριστερά

-Τι απαντά για τις φήμες που τον θέλουν στην ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη

-Τι δηλώνει για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει στην Ελλάδα κόμμα για τις ευρωεκλογές

Τις προηγούμενες μέρες «τάραξε τα νερά» ο ομογενής ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης με το να προχωρήσει στην δημιουργία κόμματος στην Ελλάδα για τις ευρωεκλογές. Στο διαδίκτυο, ενημερωτικές ιστοσελίδες, από τις πιο μεγάλες μέχρι τις πιο μικρές, αναπαρήγαγαν την συγκεκριμένη είδηση. Το meganisinews.gr με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή του κ. Χατζημαρκάκη επικοινώνησε μαζί του την ίδια μέρα που την ανακοίνωσε. Σας παρουσιάζουμε ακριβώς τι μας δήλωσε:

Καταρχήν, σας ευχαριστώ πολύ γιατί πάντα φιλοξενείτε στο Meganisi News δηλώσεις και ανακοινώσεις μου.

Για την Κίνηση των 58 για την Κεντροαριστερά οφείλω να σας πω ότι απλώς έτυχε να είναι κοντά χρονικά δεν οφείλεται σε σκοπιμότητα. Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, γνωρίζω τα δημοσιεύματα που αποτελούσαν περισσότερο εκτιμήσεις με αφορμή τις συναντήσεις που είχα με τον κ. Κουβέλη στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου να στηρίξω στην Ευρώπη κάθε πρωτοβουλία των ελληνικών κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, δεν τα υποκίνησα προσωπικά.

Πιστεύω πως η Ελλάδα πρέπει να έχει μια δυνατή φωνή και μια ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη περίοδο. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι ο μόνος θεσμός της Ε.Ε. στον οποίο εκπροσωπούνται άμεσα οι Ευρωπαίοι Πολίτες. Δεν εκλέγουν ούτε την Κομισιόν, ούτε το Eurogroup ούτε κανένα άλλο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς, χρειαζόμαστε δυνατές φωνές που να εκπροσωπούν τους πολίτες, στο κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό ευρωπαϊκό όργανο των πολιτών. Ανθρώπους που να αποτυπώνουν τις αγωνίες, τη βούληση και τις προτεραιότητες που θέτουν οι πολίτες για τη ζωή τους. Ανθρώπους που γνωρίζουν τα δεδομένα της Ευρώπης, αλλά κυρίως ανθρώπους που θέτουν ως προτεραιότητα την κοινή λογική και τα πρακτικά αποτελέσματα, όχι τις κομματικές ισορροπίες ή τις κατευθυντήριες γραμμές. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου οι ευρωβουλευτές έχουν ρόλο. Γνωρίζω πως μέχρι σήμερα επικρατούσε η αντίληψη για χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές γιατί πολλοί άνθρωποι πίστευαν πως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η ψήφος. Πάντα έλεγα πως, συχνά, οι αποφάσεις που λαμβάνει το Ευρωκοινοβούλιο είναι πιο κρίσιμες για τη ζωή των πολιτών από εκείνες που παίρνουν τα εθνικά κοινοβούλια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ελεύθερης έκφρασης, αλλά μόνο σε αυτούς που επιλέγουν να τις αξιοποιήσουν. Η Κίνηση που δημιουργούμε τώρα σε αυτό στοχεύει. Είναι ανοικτή για συμμετοχή στους πολίτες και θέλουμε να εκφραστούν μέσα από αυτήν.

Σας ευχαριστώ θερμά,

Γιώργος Χατζημαρκάκης

Ευρωβουλευτής

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *