Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος! 700 εκ. νέο “φέσι” μόνο για τον Σεπτέμβριο στην εφορία

Νέο ρεκόρ πραγματοποίησαν το Σεπτέμβριο τα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Βάσει αυτών, τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων ανήλθαν το Σεπτέμβριο στα 59,664 δισ. ευρώ έναντι 58,969 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Αυγούστου. Πρόκειται για μία αύξηση 695 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στο νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή σε αυτό που κατέστη ληξιπρόθεσμο εντός του 2013. Αυτό διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στα 6,188 δισ. ευρώ έναντι 5,379 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Αυγούστου. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 809 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος, παρουσίασε μείωση κατά 114 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως της είσπραξης 98 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί από την τρόικα είναι να εισπραχθούν από το παλιό ληξιπρόθεσμο χρέος 1,9 δισ. ευρώ το 2013 και, όπως αναφέρθηκε, είχαν εισπραχθεί μέχρι το Σεπτέμβριο 1,14 δισ. ευρώ, ενώ όσον αφορά το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος θα πρέπει να εισπραχθεί τουλάχιστον το 24,5% και είχε εισπραχθεί το 16,1%.

Σπ. Δημ.

ΠΗΓΗ: capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«The Telegraph»: Που πάνε τα δανεικά

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στην  «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν αναφέρει: «Αναρωτιέστε γιατί […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights