Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

“Επέμβαση” στην ΕΡΤ ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θεόδωρος Σολδάτος κι ακόμα 31 βουλευτές της ΝΔ

Το δόγμα της μηδενικής ανοχής στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προτρέπουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει 32 βουλευτές της ΝΔ, μ.α. και ο βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα, Θεόδωρος Σολδάτος, ο οποίος μάλιστα σε δελτίο τύπου με ημερομηνία 15-6-2013 είχε ταχθεί υπέρ του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Να υπενθυμίσουμε απλά ότι τότε ήταν ακόμα ανεξάρτητος βουλευτής ύστερα από την διαγραφή του από τον Αντώνη Σαμαρά. Ας δούμε πρώτα το δελτίο τύπου της 15-6-2013:

Όπως σημειώνουν σε ερώτηση που απευθύνουν στον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή:

«τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό».

“Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή με τεράστιο πολιτικό κόστος ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας – ΝΕΡΙΤ”.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι

«παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα».

Κατόπιν αυτών οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν από τον Π. Καψή να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει, ώστε να ξεπερασθεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Την ερώτηση υπογράφουν:

Ι. Τζαμτζής, Κ. Κοντογεώργος, Κ. Τσιάρας, Κ. Τζαβάρας, Χρ. Κέλλας, Αν. Κουτσούμπας, Ν. Ταγαράς, Μ. Ταμήλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Αν. Μαρίνος, Απ. Βεσυρόπουλος, Γεωργία Μπατσαρά, Μαρία Αντωνίου, Π. Βογιατζής, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Γ. Στύλιος, Αθ. Νταβλούρος, Κ. Τασούλας, Δ. Κυριαζίδης, Εμ. Κεφαλογιάννης, Κ. Κόλλιας, Μ. Βλάχβεης, Γ. Γεωργαντάς, Κ. Κλειτσιώτης, Στ. Κωνσταντινίδης, Αν. Νεράντζης, Δ. Σαμπαζιώτης, Θ. Σολδάτος, Ασπασία Μανδρέκα, Κ. Σκρέκας και Κ. Κουτσογιαννακόπουλος.

Το πλήρες κείμενό της ερώτησης αναφέρει τα εξής:

«Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων, με τεράστιο πολιτικό κόστος, ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργία ς της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας – ΝΕΡΙΤ.

Παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, έκτοτε, το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα.

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, δεν είναι δυνατό να γίνεται αποδεκτό.

Ερωτάται λοιπόν ο αξιότιμος κ. Υπουργός: Σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει, ώστε να ξεπερασθεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.”

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights