Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαΐου 2022

Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα “Σπουδάζω με Υποτροφία» μια ξένη γλώσσα”

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Η EQUAL SOCIETY ενισχύει παιδιά άπορων και άνεργων οικογενειών

«Σπουδάζω με Υποτροφία» μια ξένη γλώσσα

Άπορες οικογένειες, παιδιά άνεργων γονέων, πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι και γενικά από ευπαθείς ομάδες της Λευκάδας και του Μεγανησίου, που έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στο ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society «Σπουδάζω με Υποτροφία» που αφορά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση ξένης γλώσσας.

Το πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένα στην παροχή πλήρους υποτροφίας για το σχολικό έτος 2013 – 2014. Ο υποψήφιος νέος/α θα παρακολουθήσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Για το σκοπό αυτό η Equal Society συνεργάζεται με  φροντιστήρια ξένων γλωσσών του νησιού, στα οποία διδάσκει εξειδικευμένο προσωπικό την εκμάθηση αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής και ιταλικής γλώσσας.

Η διαδικασία προβλέπει καταρχάς την αίτηση προς την Equal Society από τις οικογένειες που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους για τον έλεγχο των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Επιπλέον όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα για να γίνουν επιλέξιμες θα πρέπει να προσκομίσουν και τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως:

–       Οικογενειακή κατάσταση

–       Εκκαθαριστικό εφορίας

–       Κάρτα ανεργίας του γονέα / γονείς (σε περίπτωση που είναι και οι δύο άνεργοι)

–       ΑμεΑ σχετικά έγγραφα αναπηρίας

–       Εντοπιότητα

Βασική προϋπόθεση και λόγος απόρριψης είναι να μην έχει ήδη εγγραφεί το παιδί σε κάποιο φροντιστήριο, από το οποίο θα χρειαστεί να διακόψει.

Το πρόγραμμα της Equal Society θέλει να βοηθήσει αποκλειστικά οικογένειες που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης φέτος έχουν αποφασίσει να διακόψουν την επιμόρφωση των παιδιών τους στις ξένες γλώσσες.

Το πρόγραμμα θα εξασφαλίσει υποτροφίες σε περισσότερες από 30 οικογένειες του νησιού.

Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν άμεσα.

Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας, τηλέφωνο επικοινωνίας 26450-22578. Email: equallefkada@gmail.com, www.equalsociety.gr

H Equal Society ευχαριστεί θερμά όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα της EQUAL SOCIETY:

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΡΑΨΑ, LEXIS, ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, TOP OF THE CLASS, ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, EUROLINQUA, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΑΒΒΑΝΗ, BLUE BLANC ROUGE, ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ, ENGLISH SCHOOL, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΓΙΟΛΑΝΤΑ – ΜΠΙΑΝΚΑ,ΦΙΛΙΠΠΑ, ΜΟΥΖΑΚΗ ΠΑΛΜΟΥ – ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΡΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΡΟΜΠΟΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΤΑΥΡΑΚΑ ΜΑΤΙΝΑ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στέφανος Ματρώζος στο meganisinews: “Η λύση που δόθηκε για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, αγνόησε προκλητικά τους ίδιους τους φοιτητές”

Βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών του ΤΕΙ Λευκάδας  σήμερα το πρωί και στην πορεία και το κλείσιμο της γέφυρας της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *