Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

Το Επιμελητήριο Λευκάδας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του βουλευτή Λευκάδας Θεόδ. Σολδάτου για την ίδρυση Δ.I.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας  με αφορμή την ανακοίνωση του Βουλευτή Λευκάδας, κ. Θοδωρή Σολδάτου, σχετικά με την ίδρυση στο Νομό Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) θα ήθελε να αναφέρει ότι χαιρετίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία – προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον Βουλευτή και η οποία αναμφισβήτητα θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός προγράμματος Επαγγελματικής και Τεχνικής Κατάρτισης στο νομό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι γεγονός ότι τα τμήματα που πρόκειται να λειτουργήσουν θα καταρτίσουν στελέχη εξειδικευμένα και ικανά να επανδρώσουν τον ιδιωτικό τομέα και ως επί το πλείστον τον τουρισμό, που αποτελεί ουσιαστικά και την βαριά βιομηχανία του τόπου μας.

Εξάλλου, αποτελεί πάγια θέση του φορέα που εκπροσωπούμε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθεί, καθώς αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Επίσης, θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με την επανεκκίνηση του ιδιωτικού τομέα θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε το άσχημο οικονομικό κλίμα, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Φρονούμε μάλιστα ότι τόσο τα νέα παιδιά όσο και οι γονείς τους θα πρέπει να αξιολογούν θετικά το ενδεχόμενο της φοίτησης σε σχολές επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς ο δημόσιος τομέας  έχει πλήρως κορεστεί ως προς τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.