Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Πιλοτικός καθαρισμός τουριστικών περιοχών Νομού Λευκάδας κατά τη θερινή περίοδο

Το Επιμελητήριο Λευκάδας στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας αναβάθμισης των υπηρεσιών του προς τα μέλη του προέβη σε πιλοτικό πρόγραμμα καθαρισμού των σημαντικότερων τουριστικών περιοχών του νησιού μας. Έτσι από τις 8 Αυγούστου 2013 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013  υπάλληλος του Επιμελητηρίου σε  καθημερινή βάση κατά τις  απογευματινές ώρες ασχολούνταν με την καθαριότητα του πεζόδρομου και της παραλίας του Νυδριού και άδειαζε τα καλαθάκια, ώστε οι τουρίστες που θα κινούνταν στους χώρους αυτούς να αντικρίζουν  καθαρό το χώρο.

Επίσης, από τις 30 Αυγούστου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου δεύτερο καρότσι με οδοκαθαριστή που απασχολούσε το Επιμελητήριο επιχειρούσε στην Βασιλική καθαρίζοντας τον πεζόδρομο και την παραλία μπροστά από τα καταστήματα, ενώ ο οδοκαθαριστής επιφορτίστηκε και με το έργο της καθαριότητας των παραλιών της ίδιας περιοχής.

Το εγχείρημα όχι μόνο στέφθηκε από πλήρη επιτυχία αλλά είχε  και  την καθολική επιβράβευση των επιχειρηματιών – μελών μας. Για το λόγο αυτό ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά θα είμαστε σε θέση  να ξεκινήσουμε  νωρίτερα, αλλά και να επεκτείνουμε  τη δραστηριότητα αυτή και σε άλλες τουριστικές περιοχές του νησιού μας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  όλοι μας ότι η καθαριότητα του νησιού είναι ο πρώτος στόχος που  πρέπει να επιτύχουμε αν θέλουμε να  αυξήσουμε τον τουρισμό μας. Το Επιμελητήριο Λευκάδας έχοντας  από την αρχή τονίσει ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά μας βιομηχανία  καθώς επίσης και το ότι επιβάλλεται το βάρος της ανάπτυξης του νησιού να πέσει στον τομέα αυτόν,  θεωρεί  ότι, αν θέλουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του νομού, αλλά και (το σημαντικότερο) να αποκτήσουμε ποιοτικό  τουρισμό,  το πρώτο   που πρέπει να κάνουμε είναι να καθαρίσουμε το νησί δεδομένου ότι στον τομέα αυτό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο διαχρονικά δεν έχει λυθεί.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights