Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Μάι 2021

Ενημέρωση από την Επτανησιακή Αναγέννηση (ενέργειες, παρεμβάσεις)

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΟ

3-10-2013

Με βάση νόμο που ψήφισαν οι Μνημονιακοί Βουλευτές, από εφέτος δεν θα καταβληθεί το επίδομα ανεργίας των ξενοδουπαλλήλων.

Υπολογίζεται ότι δεν θα καταβληθεί στους 20.000 περίπου ξενοδοχουπαλλήλους των Επτανήσων, που απλά σημαίνει 20.000 χ 5 μήνες= 100.000 χ 350€ το μήνα= 35 εκατομμύρια ευρώ θα λείψουν εφέτος το χειμώνα από τις αγορές (από περίπτερα μέχρι καφετέριες και από καταστήματα ρουχισμού και υπόδησης  μέχρι ιατρεία και φαρμακεία) της Κέρκυρας, των Παξών, της Ιθάκης, του Μεγανησίου, της Λευκάδας, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, των Οθωνών, της Ερείκουσας, του Μαθρακίου. Του Κάλαμου, του Καστού.

Από τη Κέρκυρα με τους 10.000 ξενοδοχουπάλληλους θα λείψουν 17 μισυ εκατομμύρια ευρώ.

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ βουλευτής του δήθεν ΠΑΣΟΚ  Κ. Άντζελα Γκερέκου-Βοσκοπούλου, η οποία για να διατηρήσει τα προνόμιά της ψήφισε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα και για τους ξενοδοχουπάλληλους και για τη μικρομεσαία τάξη, είχε το περισσό απίστευτο θράσος να καταθέσει και ερώτηση στη βουλή, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, δείγμα πολιτικού παχυδερμισμού, ανίκητης υποκρισίας και κακού θεατρινισμού.

Εσείς κ. Σπύρου, ως  εκλεγμένος Περιφερειάρχης που έπρεπε και πρέπει να κινείσθε στα πλαίσια των  αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι του Μνημονίου και του κόμματός σας,

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ?

Γιατί δεν αγωνισθήκατε σε όλα τα μέτωπα για να μη περάσει το ολέθριο αυτό ¨μέτρο» ?

Γιατί  εγκολπώνεσαι  τα συμφέροντα των ολίγων και της ολιγαρχίας που εκπροσωπεί το κόμμα  σας και όχι τα συμφέροντα του Λαού της Επτανήσου ?

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

 

Αίτηση
του Γιώργου Καλούδη,

  Επικεφαλής της παράταξης “ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Για παροχή εγγράφων σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του  Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
ΠΡΟΣ

1)Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Σπύρο Σπύρου
2)Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Μηλιώτη

3)Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Κοινοποίηση :ΜΜΕ

3-10-2013

Κύριε Περιφερειάρχη,

Παρά το γεγονός ότι στις 12-1-2012 υπέβαλα  επερώτηση για τις απ΄ευθείας αναθέσεις και δεν  δώσατε τα στοιχεία  πρόσφατα στις 30-8-2013 έκανα  νέα επερώτηση για τις απευθίας αναθέσεις, την οποία με  συνευθύνη δική σας και του Προέδρου κ.Μηλιώτη  δεν την γράψατε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, διαπράττοντας πολιτική και νομική παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του  Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σας ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΉΣΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ:

1)      Όλων, ΟΛΩΝ,  των συμβάσεων απ΄ευθείας αναθέσεων για τη τουριστικλη προβολή και για άλλα ΈΡΓΑ, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Επτανήσου από 1-2-2011 μέχρι σήμερα.

2)      ΟΛΩΝ των φυλλαδίων, εντύπων και γενικά αποδεικτικών μέσων για τη τουριστική ή τη δήθεν τουριστική προβολή από 1-2-2011 μέχρι σήμερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

 

3-10-2013

 ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΙΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ.

Μία και μόνον εβδομάδα μετά τη σκανδαλώδη μεθόδευση  από τη Διοίκηση  Σπύρου Σπύρου για επιλογή ημέρας και ώρας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ημέρα και ώρα, (Κυριακή βράδυ 29-9-2013), που δεν μπορούσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να ταξιδέψουν και να παραβρεθούν, η αποτυχημένη Διοίκηση Σπύρου Σπύρου επιλέγει την ίδια δοκιμασμένη  πλέον συνταγή: «Συνεδρίαση Κυριακή βράδυ και από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το βράδυ της Δευτέρας,» δηλ. για ημέρες και ώρες  που  ήξεραν ότι δεν μπορούν τα ταξιδέψουν  από τα Επτάνησα και να παραβρεθούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που είμαστε εργαζόμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες και ζούμε από τη σκληρή εργασία μας.

Δηλ. αμετανόητα  η Μνημονιακή νεοδημοκρατική παρέα Σπύρου Σπύρου «διδάσκει»  και εφαρμόζει κάποιες από τις συνταγές που χρεωκόπησαν τη χώρα: Για να είσαι εκπρόσωπος του λαού πρέπει να είσαι ή αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος που αντί να πάει στη δουλειά του κάνει «πολιτική» με τα λεφτά του λαού την ώρα που εκατομμύρια άλλοι δούλευαν και εργάζονται σκληρά για να ζήσουν, ή πρόωρα συνταξιοδοτημένος  δημόσιος υπάλληλος, ή συνταξιούχος του δημοσίου ή πολύ πλούσιος.

 Και είναι να απορεί κανείς γιατί χρεωκόπησαν τη χώρα οι αργόμισθοι και οι τρόφιμοι των δημόσιων ταμείων ?

Ταυτόχρονα κατά πάγια τακτική τους και προσχεδιασμένα και από δόλο:

1)      Κρατάνε στο συρτάρι  τους πλειάδα θεμάτων (πολλές φορές οικονομικού αντικειμένου) για να τα εισάγουν ως… κατεπείγοντα και να μην  μπορούμε ως αντιπολίτευση να είμαστε ενημερωμένοι,

2)      Δεν γράφουν στην Ημερήσια Διάταξη θέματα που έπρεπε με βάση τον Κανονισμό είχαν Νομική και πολιτική υποχρέωση να γράψουν, ένα από κάθε Παράταξη, πχ ένα από τα δικά μας θέματα, το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων, το ψήφισμα για να μη σκεφτεί η κυβέρνηση να ξεπουλήσει τη Παλαιόπολη ή ΜονΡεπό, που εκκρεμούν  για συζήτηση 6 μήνες γιατί…δεν προλαβαίνουν  να συζητηθούν  και δεν πρόλαβαν να συζητηθούν  ούτε …πριν  από ένα μήνα  στη Λευκάδα,  δεν τα έγραψαν στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση,

3)      Δεν έγραψαν στην Ημερήσια Διάταξη Επερωτήσεις μας, όπως αυτήν για τις απ΄ευθείας αναθέσεις για τη τουριστική προβολή και για άλλα δημόσια έργα,

4)      Φέρνουν θέματα παραπλανητικά γραμμένα, όπως αυτό για την επέκταση του Ιχθυοτροφείου της Κασσιώπης, το οποίο έπρεπε να το είχαν φέρει μέσα σε ένα μήνα ή σε 20 ημέρες  από την υποβολή της  μελέτης, και δεν το έφεραν μέσα στη νόμιμη προθεσμία αλλά είχαν αποκρύψει από το Συμβούλιο και το γεγονός ότι τόφερναν εκπρόθεσμα, γεγονός που γνώριζαν και το έπραξαν με σκοπό να ευνοήσουν τον ιχθυοκαλλιεργητ.

Πρόκειται για δόλια και έμπρακτη παρεμπόδιση των Περιφερειακών Συμβούλων να παραβρεθούμε  στις συνεδριάσεις και μας εμποδίζουν, τις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, να ασκούμε τον έλεγχο και να παρακολουθούμε  τις εξελίξεις και να προασπίζουμε  τα συμφέροντα του Επτανησιακού Λαού.

 Όταν κάποιοι εξουσιαστές (με γραφεία, υπαλλήλους πολλούς στη διάθεσή τους, κλπ)  εμποδίζουν εκπροσώπους του λαού, (και μάλιστα άμισθους, που πληρώνουν οι ίδιοι ακόμα και το μελάνι του χαρτιού τους, τη γραματειακή τους υποστήριξη κλπ που προπληρώνουν ακόμα και τα έξοδα μεταφοράς τους) να παραβρεθούν και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους της αντιπολίτευσης τότε η συμπεριφορά τους αυτή δεν είναι απλά αντιδημοκρατική, είναι φασίζουσα.

Την ευθύνη για αυτή την φασίζουσα συμπεριφορά, δηλ. την επιλογή όχι του Σαββατοκύριακου για ημέρες συνεδρίασης, όπως είχε συμφωνηθεί εν συνεδριάσει  και γινόταν μέχρι τώρα αλλά εργάσιμες ημέρες και ώρες, και ειδικότερα τη Δευτέρα, που θα αφαιρέσει από έναν εργαζόμενο και τη Τρίτη λόγω μετακίνησης από νησί  σε νησί)  τη χρεώνεται συνολικά ολόκληρη η Διοίκηση  Σπύρου Σπύρου και ειδικότερα οι κ.κ. Σπύρου, Μηλιώτης και οι Αντιπεριφερειάρχες του κ.κ. Χρήστος Σκούρτης, Σωτήρης Κουρής, Θεόδωρος Βερύκιος, Διονύσης Μυλωνάς, Χρήστος Άνθης, Τζόγια Γουρζή και Μαρία Καταβάτη που συμπράττουν και συγκαλύπτουν.

Πρόκειται για δόλια και έμπρακτη παρεμπόδιση των Περιφερειακών Συμβούλων να παραβρεθούν στις συνεδριάσεις και παρεμπόδιση των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να ασκούν τον έλεγχο και να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να προασπίζουν τα συμφέροντα του Επτανησιακού Λαού.

Η παρέα Σπύρου Σπύρου, προφανώς τα πράττει όλα αυτά για να αποσπάσει προσωπικά ωφελήματα εξουσίας, δηλ. για να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία, κάνει κακό στους θεσμούς, κάνει κακό στους Επτανήσιους.  Αποδεικνύει ότι δεν είναι άξια.

Μετά από αυτές τις  απόλυτα αντιδημοκρατικές  με φασίζουσα απόχρωση  μεθοδεύσεις της Διοίκησης Σπύρου Σπύρου, οι Προερχόμενοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης  Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έχουν πλέον λόγο να δίνουν άλλοθι δημοκρατικής νομιμότητας στην κλιμακούμενη έκπτωση των θεσμών από τη Διοίκηση Σπύρου και στη παρεμπόδιση των Περιφερειακών Συμβούλων   να  παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις και να ασκούν τα καθήκοντά μας  για τα οποία μας εξέλεξε ο Λαός της Επτανήσου.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.co

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *